6 τρόποι για βγάλεις γρήγορα και αποδοτικά την ύλη της εξεταστικής!
Συμβουλές για καλύτερο διάβασμα στην φετινή εξεταστική!

4.Γράψε

Μία πολύ χρήσιμη ιδέα είναι η εξής: μόλις τελειώσεις το διάβασμα ενός κεφαλαίου, μπορείς να γράψεις όλες τις άγνωστες πληροφορίες. Μπορείς μάλιστα να εμπλουτίσεις τις νέες σημειώσεις με χρώματα, ώστε να γίνει πιο ευχάριστη και δημιουργική η διαδικασία, καθώς και για να αποτυπωθούν οι καινούργιες πληροφορίες πιο εύκολα στον εγκέφαλό σου.

5.Σύνδεσε την πληροφορία με κάτι

Πολλές φορές τείνουμε να κάνουμε κτήμα μας μία γνώση εμπειρικά. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορεί να μάθεις πιο γρήγορα κάτι αν το συνδέσεις με μία προσωπική σου εμπειρία ή γεγονός. Δεν είναι ανάγκη αυτή η εμπειρία να είναι κάτι συνταρακτικό, αρκεί να καταφέρεις να το συνδέσεις με αυτό που διαβάζεις.

6. Βίντεο

Αν υπάρδουν βίντεο ή ντοκιμαντέρ σχετικά με το αντικείμενο που διαβάζεις, τότε θα είναι αρκετά βοηθητικό να τα δεις. Όχι μόνο θα εμβαθύνουν τις γνώσεις με ενδιαφέρον και πιο γρήγορο τρόπο, αλλά θα συγκρατώντας εικόνες, θα συγκρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το θέμα, ενώ παράλληλα, θα σχηματίσεις και μία πιο κριτική και σφαιρική άποψη για αυτό.

Δείτε επίσης: 4 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο διάβασμα αυτή της εξεταστικής!

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 1