6 τρόποι για βγάλεις γρήγορα και αποδοτικά την ύλη της εξεταστικής!
Συμβουλές για καλύτερο διάβασμα στην φετινή εξεταστική!

Καθώς η εξεταστική πλησιάζει, ίσως έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι και να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να βγάλεις όλη την ύλη αποδοτικά. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές δεν χρειάζεται (μόνο) κόπο, αλλά και… τρόπο!

Και εμείς λοιπόν θα σου δείξουμε 6 τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις στο διάβασμά σου, ώστε να απομνημονεύσεις και να κατανοήσεις καλύτερα την ύλη.

1. Συζήτηση

Έχοντας μπροστά σημειώσεις, βιβλία και διαγράμματα προσπάθησε να εξηγήσεις την ύλη σου σε φίλους, συγγενείς και γενικώς άτομα που δεν ασχολούνται με το αντικέιμενο των σπουδών σου. Αν πάλι θέλεις να βοηθήσεις κάποιον συμφοιτητή σου, είναι επίσης μία καλή η ιδέα η οποία θα αποβεί ωφέλιμη εις διπλούν.

2.Μονόλογος

Βέβαια αν δεν θέλεις να μοιραστείς την γνώση σου με κάποιον άλλο, μπορείς να την μοιραστείς με… τον καθρέφτη! Μπορείς δηλαδή να πεις αυτά που έμαθες δυνατά κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ειδικά αν είσαι ακουστικός ή οπτικός τύπος, αυτό θα ενισχύσει το διάβασμά σου.

3.Τραγούδι

Αν πάλι είσαι λίγο πιο καλλιτέχνης και μερακλής μπορείς να το… τραγουδήσεις. Μία ιδέα λοιπόν θα ήταν να δημιουργήσεις ένα μικρό τραγουδάκι σαν παιδικό και να “τοποθετήσεις” εντός όλα όσα μαθαίνεις. Εναλλακτικά μπορείς να υιοθετήσεις τον ρυθμό ενός ήδη υπάρχοντος τραγουδιού που σου αρέσει ή ίσως κάποιου catchy pop τραγουδιού.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 1