Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Τελευταία ευκαιρία να κάνεις αίτηση - Ποσά & Δικαιούχοι
Μέχρι πότε μπορείς να κάνεις την αίτηση για το Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ

Τελευταία ευκαιρία να καταθέσουν αίτηση για το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ, έχουν οι φοιτητές και φοιτήτριες μέχρι αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/, προκειμένου να διεκδικήσουν το φοιτητικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σύμφωνα με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ: Αναλυτικότερα

Πρόκειται για το Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Για τους φοιτητές που σπουδάζουν στον τόπο της κατοικίας τους είναι 200 ευρώ, ενώ για όσους φοιτούν σε Ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι 380 ευρώ τον μήνα.

Ποιοι δικαιούνται το Φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ

-Το κατά κεφαλήν εισόδημα τους κατά το προηγούμενο της υποτροφίας φορολογικό έτος 2017 δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.500 ευρώ, βάσει τις φορολογικής δήλωσης στην οποία οι υποψήφιοι περιλαμβάνεται ως υπόχρεος ή εξαρτώμενο μέλος.

-Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ.

-Δεν έχουν υπερβεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη του πτυχίου.

-Έχουν επιτύχει στο 60% των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται της υποτροφίας (2017-2018), πλην των πρωτοετών.

2) Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος έχουν ως εξής:

α) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή.

β) Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του, στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Η μίσθωση θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα.

Ως μίσθωση θεωρείται και η διαμονή σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.

γ) Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. αθροιστικά, με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.

δ) Ο φοιτητής να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα. Συνολικός αριθμός μαθημάτων θεωρείται ο προβλεπόμενος στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Για την πλήρωση του κριτηρίου αυτού λαμβάνονται υπόψη όλες οι εξεταστικές περίοδοι που πραγματοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος. Το κριτήριο αυτό δεν ισχύει για τους πρωτοετείς φοιτητές.

3) Το επίδομα χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους, συνυπολογιζόμενου του χρόνου κατά τον οποίο έλαβαν το επίδομα στη διάρκεια σπουδών τους σε άλλο Τμήμα ή Σχολή.

4) Το επίδομα χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές μιας οικογένειας, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Εξαιρέσεις

Εξαιρούνται φοιτητές Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Εξεταστική: 6 συμβουλές για σένα που θες να περάσεις (πολλά) μαθήματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;