4 κριτήρια για να επιλέξεις την καλύτερη σχολή για σένα!
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σε νοιάζει στη φοιτητική ζωή σου είναι να διαλέξεις τη σχολή που σου ταιριάζει!

Η φοιτητική ζωή είναι μία πολύ σημαντική περίοδος της ζωής σου. Στο τι θα μάθεις και στο τι εμπειρίες θα μαζέψεις συμβάλει πολύ και η σχολή που θα έχεις επιλέξει, αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Οπότε, μετά τις Πανελλήνιες, όταν είναι να επιλέξεις τη σχολή σου, θα πρέπει να έχεις μερικά βασικά κριτήρια στο μυαλό σου. Ξέρω, είναι λίγο δύσκολο να τα βρεις όλα, αλλά μόνο καλό θα σου κάνει να ψάξεις!

1. Τα μαθήματα

Πρέπει τα μαθήματα που έχει η σχολή σου να καλύπτουν όλα τα επιμέρους κομμάτια και να απευθύνονται στο σημερινό περιβάλλον και όχι σε κάτι παλιό και ξεπερασμένο. Με τις αλλαγές των οδηγών σπουδών που γίνονται μπορείς να δεις τους προηγούμενες και να καταλάβεις αν όντως άλλαξαν προς το καλύτερο τη σχολή τα νέα μαθήματα που μπήκαν.

2. Οι καθηγητές

Δες και το διδακτικό προσωπικό! Μπορείς να ψάξεις και περισσότερο αυτούς τους καθηγητές που διδάσκουν τα μαθήματα που φαίνεται να σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Θα δεις τις δημοσιεύσεις τους, αλλά και την πείρα τους. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την επιλογή σου!

3. Οι εγκαταστάσεις

Ειδικά αν είναι μία σχολή με εργαστήρια θα πρέπει τα εργαστήρια της να είναι καλά εξοπλισμένα και οι υπεύθυνοι καθηγητές να είναι αρκετά δραστήριοι. Μη ξεχνάς ότι μέσα από τη διπλωματική σου εκεί θα αποκτήσεις εμπειρίες και θα έρθεις σε επαφή με πολύ κόσμο για να σε βοηθήσει στο μέλλον σου.

Επίσης, ακόμη και αν δεν έχει εργαστήρια, οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι προσεγμένες!

4. Το αποτέλεσμα

Αν το πτυχίο σου μετράει στην αγορά εργασίας ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Αλλά μπορείς να δεις τη φήμη της σχολής που θέλεις να διαλέξεις και του πανεπιστημίου με ένα απλό search και βλέποντας τη θέση του σε παγκόσμιες λίστες!

Δες επίσης: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;