4 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες!

Από neolaia.gr Team 15 Ιουλίου 2019

Το να μην περάσεις στη σχολή που θέλεις δεν είναι και το τέλος του κόσμου!

Οι βάσεις 2019 θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο και το άγχος για να δεις αν πέρασες στη σχολή που τόσο ήθελες θα φτάσει στο τέλος του. Αλλά, τι γίνεται αν δεν περάσεις στη σχολή που επιθυμείς;

Θα σου πω ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου και μπορείς να προσπαθήσεις ξανά, ή να βρεις άλλο τρόπο για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Το μόνο που χρειάζεται να μην το βάλεις κάτω.

Γι αυτό, σου έχω μερικές συμβουλές για το τι να κάνεις αν δεν πέρασες στη σχολή που ήθελες!

1. Πάρε την απόφαση αν θα δώσεις ξανά

Μπορεί η πρώτη φορά να μην ήταν η τυχερή για σένα. Έχεις, όμως, τη δυνατότητα να δώσεις και πάλι πανελλήνιες για να πετύχεις τον στόχο σου. Είναι μία δύσκολη απόφαση, καθώς ο χρόνος αυτός που πέρασες δεν ήταν κι ο καλύτερος, όμως, ίσως τελικά το αποτέλεσμα να αξίζει.

2. Βρες μία άλλη σχολή

Με το που ανακοινωθούν οι βάσεις και δεις ότι δεν έχεις περάσει εκεί που θέλεις, καλό είναι να δεις πώς αλλιώς μπορείς να καταφέρεις να φτάσεις εκεί χωρίς να δώσεις πανελλήνιες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, πλέον, μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή μέσω επιλογής μαθημάτων σε μία παραπλήσια σχολή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις τον στόχο σου από ένα διαφορετικό μονοπάτι!

3. Σκέψου και το εξωτερικό

Το να πας να σπουδάσεις στο εξωτερικό δεν είναι μία κακή επιλογή. Θα δεις και πώς λειτουργούν τα πράγματα εκεί. Μπορείς να βρεις αυτό που ζητάς σε διάφορες χώρες και να το κυνηγήσεις μέσω αυτών. Επίσης, πάντα μπορείς να γυρίσεις στην Ελλάδα!

4. Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Μετά από έναν χρόνο που διαβάζεις ακατάπαυστα, σου αξίζει να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Ακόμη κι αν δεν έχεις περάσει στη σχολή που θέλεις, έχεις κάνει μία μεγάλη προσπάθεια που αξίζει έπαινο!

Δες ακόμα: Αυτοί θα είναι οι επαγγελματικοί κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση στο άμεσο μέλλον!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486