Δε φαντάζεσαι με ποιον τρόπο διαδήλωσαν αυτοί οι ακτιβιστές στην Βρετανία για την κλιματική αλλαγή!

Από neolaia.gr Team 15 Ιουλίου 2019

Μία ομάδα ακτιβιστών στην Βρετανία διαδήλωσε για την κλιματική αλλαγή με έναν μοναδικό τρόπο!

Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που συμβαίνει και βλέπουμε όλο και πιο έντονα τις επιπτώσεις της γύρω μας. Έτσι, ακτιβιστές στη Βρετανία αποφάσισαν να διαδηλώσουν για να πιέσουν την κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να αποφευχθεί αυτό που χαρακτηρίζουν ως κλιματικό κατακλυσμό. Μάλιστα, βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να το κάνουν αυτό!

Η οργάνωση Extinction Rebellion είχε προκαλέσει τον Απρίλιο σοβαρά προβλήματα στο Λονδίνο, όταν επί 11 ημέρες έκανε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Στο στόχαστρό της οργάνωσης αυτής είχαν μπει, μεταξύ άλλων, σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, καθώς και τα κτίρια της Shell και της Goldman Sachs.

Ενώ, η οργάνωση σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει τα εξής:

«Αυτή η έκτακτη κινητοποίηση απλών πολιτών, που υποκινήθηκαν σε δράση υπό την απειλή μιας κλιματικής και οικολογικής κατάρρευσης, θα απαιτήσει από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει η απώλεια της βιοποικιλότητας και να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν μέχρι το 2025.»

Σήμερα, έξω από τα δικαστήρια στο κέντρο του Λονδίνου ακτιβιστές της οργάνωσης χτύπησαν ξανά. Αλλά, τώρα έκαναν κάτι που τράβηξε τα βλέμματα όλων. Άφησαν, λοιπόν, μια μπλε βάρκα και κάθισαν στη μέση του δρόμου και αυτοί κάθισαν τριγύρω κάνοντας γιόγκα!

Η οργάνωση Extinction Rebellion επιδιώκει την ειρηνική πολιτική απειθαρχία ως μέσο για την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση να μειώσει τις εκπομπές αερίων του άνθρακα και να αποτρέψει μια κλιματική κρίση. Πρόκειται για μια επανάσταση κατά της εξαφάνισης των ειδών, περιλαμβανομένου του ανθρωπίνου, λέει η οργάνωση.

Πάντως, το μόνο σίγουρο, είναι ότι αυτή η διαμαρτυρία γιόγκας θα μείνει στην ιστορία!

Δες ακόμα: Την άμεση αποφυλάκιση 30 ακτιβιστών της Greenpeace ζητούν οι Πράσινοι

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486