Την άμεση αποφυλάκιση 30 ακτιβιστών της Greenpeace ζητούν οι Πράσινοι

Την άμεση αποφυλάκιση 30 ακτιβιστών της Greenpeace ζητούν οι ΠράσινοιΣτις 18 Σεπτεμβρίου μετά από μια ειρηνική, μη-βίαιη διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική, 28 ακτιβιστές της Greenpeace, καθώς και ένας κάμεραμαν και ένας ανεξάρτητος φωτογράφος, οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, βρίσκονται υπό κράτηση στο Murmansk της Ρωσίας. Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική εισαγγελία απήγγειλε και στους 30 ακτιβιστές το αδίκημα της πειρατείας. Αν καταδικαστούν, οι Arctic 30 αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια.

Την άμεση αποφυλάκιση 30 ακτιβιστών της Greenpeace ζητούν οι Πράσινοι

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους Πράσινους διεθνείς νομικοί εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατηγορία της πειρατείας δεν έχει καμία βάση ούτε στο ρώσικο, ούτε το διεθνές δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού δεν υπήρξε χρήση ή απειλή βίας, ούτε βίαιη κατάληψη της πλατφόρμας ή βίαιη κράτηση ανθρώπων, κι ότι η Greenpeace βρισκόταν στη ρωσική Αρκτική για να ζητήσει το τέλος της εξόρυξης πετρελαίου στο εύθραυστο περιβάλλον της Αρκτικής, όπου μία πετρελαιοκηλίδα θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, διαμαρτυρόμενη με ένα μη-βίαιο τρόπο όπως συνηθίζει από την ίδρυσή της.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους Arctic 30, μια ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace και δύο φωτορεπόρτερ που κρατούνται στη Ρωσία χωρίς δίκη και αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές για πειρατεία μετά από μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά των επιπόλαιων σχεδίων γεώτρησης πετρελαίου της Gazprom στην Αρκτική», δήλωσε ο Έλληνας Πράσινος  Ευρωβουλευτής, Ν. Χρυσόγελος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
89'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;