Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να πεις
Η φοιτητική ζωή σημαίνει και άγχος, αλλά don't worry γιατί αντιμετωπίζεται!

Φοιτητική ζωή θα πει εμπειρίες, θα πει διασκέδαση και φίλοι, βόλτες, απόκτηση γνώσεων και σταδιακή ενηλικίωση.

Είναι και το άγχος όμως μια μεγάλη και σημαντική παράμετρος που αφορά τη φοιτητική ζωή και το έχεις διαπιστώσει φαντάζομαι.

Ως φοιτητής/φοιτήτρια, καλείσαι να φέρεις εις πέρας ένα σωρό υποχρεώσεις και αναπόφευκτα θα βρεθείς αντιμέτωπος με το άγχος, πράγμα που δε σημαίνει ότι θα το αφήσεις να κυριαρχήσει την καθημερινότητά, αλλά και τη διάθεσή σου.

Γι’ αυτό σου έχω παρακάτω 5 βασικούς τρόπους για να πεις “αντίο” στο άγχος, έστω και προσωρινά, και σιγά σιγά θα το αντιμετωπίζεις πολύ πιο ψύχραιμα και ισορροπημένα.

1. Θέσε προτεραιότητες

Άνθρωπος είσαι, έχεις ένα μυαλό, δυο χέρια, δυο πόδια και συνεπώς δε γίνεται να κάνεις 500 πράγματα ταυτόχρονα. Για να έχεις λιγότερο άγχος, καλό είναι να θέσεις κάποιες προτεραιότητες, έτσι ώστε και να μη χαόνεσαι και να είσαι περισσότερο αποτελεσματικός/η σε αυτά που θες να πετύχεις.

2. Φρόντισε τη διατροφή σου

Η διατροφή παίζει ρόλο σε όλα, ακόμα και στη ρύθμιση του άγχους μας, επομένως φρόντισε να τρέφεσαι λίγο πιο σωστά και να μην καταναλώνεις κάθε μέρα μεγάλη ποσότητα ανθυγιεινών τροφών.

Αυτές οι 4 τροφές φημίζονται για την αγχολυτική τους δράση

3. Δώσε λίγο χώρο & χρόνο στον εαυτό σου

Δε γίνεται να είσαι συνέχεια “στην πρίζα”. Αν δε χαλαρώσεις και λίγο πως θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου; Άσε κενή μια μέρα και μην κάνεις τίποτα ή διάβασε ένα βιβλίο εκτός σχολής και άκου λίγη μουσική!

4. Ρύθμισε τον ύπνο σου

Σύμφωνα με αποτελέσματα πολλών μελετών, ο ύπνος συνδέεται άμεσα με το τις διαταραχές άγχους στην καθημερινότητα. Είναι καλό να κοιμάσαι σωστά το βράδυ, γιατί ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται.

5. Δοκίμασε yoga

Η yoga θα σε βοηθήσει να επικεντρωθείς λίγο στις ανάσες και να στραφείς στον εαυτό σου. Θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει λόγος υπερβολικού άγχους και πως τα περισσότερα πράγματα που σου δημιουργούν φόβο, στρες και αγωνία είναι κυρίως στο μυαλό σου και τα μεγαλοποιείς.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 5 χρήσιμα tips για να μένεις προσηλωμένος στους στόχους σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;