Φοιτητική ζωή: 5 χρήσιμα tips για να μένεις προσηλωμένος στους στόχους σου
Φοιτητική ζωή και στόχοι είναι δυο έννοιες που πάνε μαζί!

Η φοιτητική ζωή σημαίνει να ρισκάρεις, σημαίνει να τολμάς να ονειρεύεσαι και να είσαι πρόθυμος να εξερευνήσεις τον εαυτό σου, τους άλλους και τον κόσμο που σε περιβάλλει.

Καν δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως αν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που μας διδάσκει η φοιτητική ζωή, αυτό είναι το να μην αφήνουμε τους φόβους και τις αναστολές μας να λαμβάνουν δράση και να μας κρατάνε πίσω.

Όταν, λοιπόν, είναι κανείς φοιτητής, δημιουργεί κάποιους στόχους, προσωπικούς και διαφορετικούς ίσως από τους στόχους των άλλων, τους οποίους επιδιώκει να πετύχει, όχι για να ανέβει σε κάποιο βάθρο και να γίνει αντικείμενο θαυμασμού από τους άλλους, αλλά κυρίως για να αποδείξει στον εαυτό του ότι η επιμονή και η θέληση μπορούν να κάνουν θαύματα.

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να μείνεις αφοσιωμένος στους στόχους σου και θα σου (υπεν)θυμίσουν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να προχωράς μπροστά, με τους δικούς σου ρυθμούς, τα δικά σου βήματα και τους δικούς σου, προσωπικούς όρους.

1. H αυτοπεποίθηση είναι μια λέξη-κλειδί

Ακόμα και να τη χάνεις ώρες ώρες, μην σταματάς ποτέ να την αναζητάς και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι έφτασες εκεί που έφτασες για κάποιο λόγο και με κάποιους τρόπους. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου είναι που θα σε πάει παρακάτω και θα σε μάθει να μη φοβάσαι τίποτα και κανέναν.

2. Μην απογοητεύεσαι από τυχόν αρνητικά σχόλια

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι ακούσαμε αρνητικά έως και κακεντρεχή σχόλια και μάλιστα από ανθρώπους που, ούτε μας γνώριζαν τόσο καλά, ούτε ήξεραν ακριβώς γιατί μας έκριναν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούς αυτά τα σχόλια, αλλά όχι απαραίτητα να τα αφομοιώνεις. Μόνο εσύ ξέρεις για τι είσαι ικανός.

3. Να τολμάς να ονειρεύεσαι και να έχεις θάρρος

Όσοι λένε πως τα όνειρα είναι για τους ουρανοβάμονες ιδεαλιστές που δεν “προσγειώνονται” στην πραγματικότητα, μάλλον δεν ονειρεύτηκαν ποτέ και ακολούθησαν “σίγουρες” καριέρες, που πολύ αμφιβάλλω αν τις αγάπησαν ποτέ. Να έχεις θάρρος και να κάνεις όνειρα, σκεπτόμενος παράλληλα, πως μπορείς να τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου.

4. Μάθε πότε πρέπει να λες “ναι” και πότε “όχι”

Οι ευκαιρίες στη ζωή δεν πέφτουν από τον ουρανό. Γι΄αυτό και είναι πολύ σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι πότε μια ευκαιρία είναι εκεί για την αρπάξεις ή πότε δεν σου κάνει και τόσο. Ξεκίνα να ψάχνεσαι και να ρωτάς για ό,τι σε ενδιαφέρει, χωρίς ντροπές και φόβο. Κανείς δεν κατάφερε τίποτα με σταυρωμένα τα χέρια.

5. Μην είσαι επιθετικός στην κριτική των άλλων

Η κριτική είναι, σε ένα βαθμό, αναπόσπαστο μέρος και της διαδικασίας εκμάθησης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Όπως θα σου ασκήσουν κριτική, έτσι ίσως κι εσύ χρειαστεί να ασκήσεις κάποια στιγμή, αλλά δεν πρέπει να σε φοβίζει αυτό. Δέξου το, κάνε την ανατροφοδότησή σου και κοίτα να γίνεσαι όλο και καλύτερος, χωρίς να παίρνεις το κάθε τι που ακούς σαν προσωπική επίθεση.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που πήρες το πτυχίο σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;