Φοιτητική ζωή: 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα που πήρες το πτυχίο σου!
Τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα που κρατάς το επίσημο χαρτί στο χέρι σου; Δες τις προτάσεις μας!

Η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη φάση στη ζωή μας, που όμως δυστυχώς φτάνει στο τέλος της κάποια στιγμή, όπως και όλα τα πράγματα!

Ένα σωρό εμπειρίες κέρδισες από τη φοιτητική ζωή και σίγουρα, αν μπορούσες να την ξανά κάνεις από την αρχή, δε θα έλεγες όχι. Πάρτι, ταξίδια, διάβασμα με συμφοιτητές, άγχος στις εξεταστικές για να προλάβεις να βγάλεις όλη την ύλη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, γνωριμίες, αμήχανες στιγμές και πολλά πολλά ακόμα.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως σαν την ορκωμοσία δεν έχει! Παρότι είναι μια τυπική τελετή και απλή διαδικασία, το να παίρνεις επισήμως το πτυχίο στα χέρια σου, όντας ανάμεσα σε φίλους που ζήσατε μαζί όλη αυτή τη διαδρομή των σπουδών, είναι κάπως συγκινητικό.

Άσε που αισθάνεσαι όλους τους κόπους σου να ανταμείβονται και σφύζεις από ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη για όσους σε στήριξαν αυτά τα χρόνια, όσα και να ήταν.

Αφού, λοιπόν, πήρες και το πτυχίο σου, τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτείς με τι θα απασχολήσεις τον εαυτό σου!

Και ιδού, κάποιες προτάσεις μας που αξίζει να λάβεις υπόψιν τώρα που θεωρείσαι και επισήμως ως άξιος πτυχιούχος:

1. Αρχικά, κανόνισε ένα πάρτι μαζί με συμφοιτητές και συμφοιτήτριές σου για να γιορτάσετε την ορκωμοσία! Είτε διοργανώστε το σε κάποιο σπίτι, όπου ο καθένας θα φέρει τα ποτά του, είτε κλείστε κάποιο μαγαζί με μουσική και τα συναφή για να γίνει πανικούλης! Αν το κάνετε και θεματικό κιόλας, απλά θα μείνει αξέχαστο!

2. Πήγαινε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε κάποια χώρα που σκέφτεσαι εδώ και καιρό να πας, αλλά δε τα είχες καταφέρει, λόγω υποχρεώσεων και τελευταίων μαθημάτων στη σχολή.

3. Αν θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, κάνε Interail, το περίφημο ταξίδι με τρένο, που είναι ό,τι καλύτερο για νέους, ειδικά για φοιτητές. Και τι πειράζει που ορκίστηκες; Στην καρδιά, παραμένεις φοιτητής για λίγα χρόνια ακόμη!

4. Κανόνισε συνάντηση με ένα καθηγητή ή καθηγήτρια στο γραφείο του/της για να μιλήσετε για πράγματα και σκέψεις σου για το μέλλον. Διάλεξε αυτόν ή αυτήν που ήταν “μέντοράς” σου στη σχολή, σε έχει εμπνεύσει και τον θαυμάζεις περισσότερο από όλους.

5. Ξεκίνα να φτιάχνεις το βιογραφικό σου και πρόσθεσε το πτυχίο σου και ό,τι άλλο είχες παραλείψει, τύπου σεμινάρια, ημερίδες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, κλπ.

6. Κάνε μια δεύτερη πρακτική κάπου που θα σε ενδιέφερε. Είτε σε κάποιο πολιτιστικό ίδρυμα, σε κάποιο γραφείο ή οπουδήποτε σου αρέσει και σχετίζεται με το αντικείμενό σου.

7. Αν σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό, ξεκίνα να συζητάς με ανθρώπους που μπορούν να σε κατατοπίσουν ή πήγαινε σε ημερίδες και εκθέσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα. Αν ξέρεις που θες να κάνεις μεταπτυχιακό, απλά ξεκίνα να κάνεις αιτήσεις, να παίρνεις συστατικές από καθηγητές στη σχολή σου κλπ κλπ. Ακολούθα την προβλεπόμενη διαδικασία κατά γράμμα, για να μην έχεις πρόβλημα.

8. Δοκίμασε να κάνεις εθελοντισμό. Έχουν ανάγκη παντού από εθελοντές και μπορείς να βοηθήσεις με πολλούς τρόπους, από το να κάνεις μαθήματα αγγλικών ή άλλων ξένων γλωσσών σε παιδάκια, μέχρι μαθήματα κιθάρας, μέχρι συνοδεία ανηλίκων, μέχρι χίλια δυο πράγματα.

9. Αν έχεις φίλους στο εξωτερικό, πήγαινε να τους επισκεφτείς και δες μήπως μπορείς να πιάσεις δουλειά κάπου εκεί. Αξίζει η εμπειρία!

10. Αν μένεις στο πατρικό σου και θες να φύγεις, σκέψου το σοβαρά να πιάσεις μια δουλειά και να μετακομίσεις με ένα φίλο σου που το λέτε τόσον καιρό.

Δες κι αυτό: 7 λάθη που κάνουν όλοι οι απόφοιτοι όταν αναζητούν δουλειά!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;