Αυτές οι 4 τροφές φημίζονται για την αγχολυτική τους δράση
Μη διστάσεις να τις προσθέσεις στη διατροφή σου!

Το άγχος και το στρες παίρνουν τα “ηνία” της καθημερινότητάς μας και πολύ συχνά “σαμποτάρουν” τη διάθεση και την ενέργειά μας! Ωστόσο, η διατροφή είναι ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να μας βοηθήσει στην καταπολέμηση του έντονου στρες!

Πόσες φορές επιλέξαμε πατατάκια, παγωτά και πίτσες και ψωμιά, ως αντίδοτα στο άγχος; Πολλές… πάρα πολλές! Το κάναμε όλοι και έχω να σου πω, πως τελικά είναι πολύ προτιμότερο να επιλέγουμε αγχολυτικές τροφές, οι οποίες τουλάχιστον μπορούν να φανούν χρήσιμες και, λόγω της θρεπτικότητάς τους, αλλά και λόγω της αγχολυτικής τους επίδρασης στον οργανισμό μας!

Τροφές αυτού του είδους είναι όλες εκείνες που έχουν περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνες, καταφέρνοντας να προκαλούν την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών ευχαρίστησης στον εγκέφαλο.

Οι τροφές που θα δεις παρακάτω φημίζονται ιδιαίτερα για την αγχολυτική τους δράση, καθώς είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, η οποία προκαλεί απελευθεύρωση σεροτονίνης στον εγκέφαλο, αλλά επιπλέον βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν τονωτικά και βελτιώνουν τη διάθεσή μας.

Έχουμε και λέμε:

1. Σολομός:

Ο σολομός είναι ένα πολυαγαπημένο ψάρι, το οποίο, πέρα απ’ την απαράμιλλη νοστιμιά του, αποτελεί επίσης μια ιδανική διατροφική επιλογή, καθώς μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του έντονου άγχους, αλλά και της κατάθλιψης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες Β.

2. Ενταμάμε:

Τα πράσινα φασόλια με το εξωτικό όνομα edamame είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και προέρχονται απ’ την ασιατική κουζίνα. Τα ενταμάμε είναι ένα αγχολυτικό σνακ, το οποίο περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα τρυπτοφάνης, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

3. Βρώμη:

Η βρώμη είναι ένα απ’ τα ιδανικότερα γεύματα που συστήνονται για πρωινό, αλλά και για βραδινό.Έχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης και μελατονίνης που βοηθούν τον οργανισμό μας να χαλαρώσει, ενώ είναι και εξαιρετικά νόστιμα ιδιαίτερα αν προσθέσεις σταφίδες, αμύγδαλα και λίγη κανέλα!

4. Τόφου:

Το τόφου είναι πολύ δημοφιλές, ιδιαίτερα σε χώρες της Άπω Ανατολής και αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και σιδήρου, ενώ παράλληλα περιέχει τρυπτοφάνη και μαγνήσιο.

Δες κι αυτό: 5 σνακ που θα γίνουν «σύμμαχοι» σου στην καταπολέμηση του άγχους στη δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;