6 τρόποι για να σε συμπαθούν οι άλλοι, χωρίς να κάνεις υπερπροσπάθειες
Δε θέλει κόπο!

Το να κερδίσει κανείς την συμπάθεια και την εκτίμηση των γύρω του δεν είναι από τις πιο εύκολες υποθέσεις και, όπως είναι λογικό, δεν μπορούμε να είμαστε συμπαθείς σε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι άλλοι στο χαρακτήρα μας όταν μας γνωρίζουν;

Ωστόσο, ανεξάρτητα με το αν θες ή όχι να διευρύνεις λίγο τον κοινωνικό σου κύκλο, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν κάποιοι βασικοί τρόποι, προκειμένου να γίνεται κανείς συμπαθής στους άλλους και χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει σε υπερβολές και υπερπροσπάθειες.

Ειδικά αν πρόκειται για δουλειά και εργασιακό περιβάλλον, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν σίγουρα χρήσιμες:

1. Δεν είναι κακό να κάνεις σε κάποιον ένα κομπλιμέντο, ειδικά αν πρόσεξες κάτι στην εμφάνιση ή το χαρακτήρα του που σε γοήτευσε. Πρόσεξε, ωστόσο, το κομπλιμέντο σου να μην καταλήγει σε φιλοφρόνηση και υπερβολές.

2. Πόσες φορές σου συστήθηκε κάποιος και μετά από 2 λεπτά σβήστηκε παντελώς το όνομά του από τη μνήμη σου; Δώσε βάση στο όνομα του άλλου, γιατί αν το ξεχάσεις ενδεχομένως να πέσει αμηχανία.

3. Δείξε υγιές ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει ο άλλος και άκου τον προσεκτικά. Ακούω σημαίνει ακούω και όχι προσποιούμαι ότι ακούω και σκέφτομαι κάτι άλλο.

4. Είναι καλό να απαντάς σε αυτό που λέει ο άλλος ή να εκφράζεις την άποψή σου αφού τελειώσει με αυτό που λέει και όχι να τον διακόπτεις κάθε τρεις και λίγο.

5. Μην κάνεις εκπτώσεις στα χαμόγελα. Δείξε πόσο πρόθυμος και θετικός είσαι στο να συνομιλήσεις ή να συνεργαστείς με κάποιον.

6. Μη φοβάσαι να δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι, αλλά μην αποκαλύπτεις και τα πάντα για τον εαυτό σου από την πρώτη κιόλας συνάντηση.

Δες ακόμα: 10 καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;