Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι να συνδυάσεις σχολή με δουλειά!
Η φοιτητική ζωή σημαίνει και δουλειά και μπορείς να τα καταφέρεις, όπως και τόσοι άλλοι!

Η φοιτητική ζωή, πέρα από μαθήματα, ομαδικές εργασίες και εξετάσεις, σημαίνει επίσης και δουλειά, την οποία ίσως κληθείς να αναζητήσεις, είτε προκειμένου να βγάλεις ένα έξτρα χαρτζιλίκι που θα συμπληρώσει το budget σου, είτε για την εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό να πειραματιστείς σε μια νέα δουλειά και να γνωρίσεις πως είναι οι συνθήκες σε ένα εργασιακό περιβάλλον, που δε μοιάζει ούτε με σχολείο, αλλά ούτε και με πανεπιστήμιο.

Αποκτώντας κάποιο έξτρα εισόδημα μέσω της δουλειάς, θα δεις ότι θα αισθανθείς και πιο ανεξάρτητος οικονομικά, αλλά και πιο σίγουρος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί θα αρχίσεις να “πατάς” περισσότερο στα πόδια σου.

Αν παράλληλα έχεις υποχρεώσεις στο πανεπιστήμιο, δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου και, πίστεψέ με, θα βρεθεί άκρη! Για να καταφέρεις να ανταποκριθείς εξίσου και στις απαιτήσεις της δουλειάς και στις απαιτήσεις της σχολής, το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή ισορροπία.

Ιδού πως θα τα καταφέρεις!

1. Αρχικά, μίλα με τον υπεύθυνό σου στη δουλειά και πες του ακριβώς αυτό που σε απασχολεί. Συζητήστε για τα ωράρια και πες του τι ώρες έχεις σχολή και τι ώρες θα σε βόλευε να δουλεύεις, προκειμένου να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που να βολεύει και εσένα.

2. Αναζήτα μια δουλειά που να είναι κοντά στο σπίτι σου. Αν βρεις δουλειά κάπου μακριά, θα χάνεις πολύ χρόνο καθημερινά στα μέσα συγκοινωνίας και θα κουράζεσαι παραπάνω με τα πηγαινέλα. Χίλιες φορές καλύτερα να δουλεύεις κοντά στο σπίτι σου!

3. Βάλε προτεραιότητες, είναι πολύ σημαντικές. Αν έχεις ουσιαστικά να “παντρέψεις” δουλειά και διάβασμα στη σχολή, τότε πρέπει να θέσεις εσύ ο ίδιος κάποιους όρους. Για παράδειγμα, όταν πλησιάζει η εξεταστική και θα χρειάζεται να περάσεις ώρες διαβάζοντας, φρόντισε να έχεις ενημερώσει εγκαίρως στη δουλειά σου, έτσι ώστε, αν είναι εφικτό, να πάρεις άδεια κάποιες μέρες μέσα στην εξεταστική.

Όλο αυτό, όμως, πρέπει να το έχεις προγραμματίσει και ρυθμίσει πολύ πιο πριν και να έχεις ήδη συζητήσει με τον εργοδότη ή τον υπεύθυνό σου σχετικά με τις άδειες.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 9 συμβουλές που χρειάζονται όλοι οι πρωτοετείς!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1