Φοιτητική ζωή: 9 συμβουλές που χρειάζονται όλοι οι πρωτοετείς!
Η φοιτητική ζωή τα έχει όλα κι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον!

Η φοιτητική ζωή είναι μια εμπειρία, που, πίστεψέ με, πρέπει να “αρπάξεις” απ΄τα μαλλιά και να ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Ούτε εξόδους το βράδυ θα στερηθείς, θα κανονίσεις ταξίδια με συμφοιτητές και φίλους, θα γνωρίσεις ένα σωρό νέα άτομα, μέρη και πράγματα, θα “χαθείς” στο διάβασμα και θα αγχωθείς για τα deadlines των εργασιών σου.

Έτσι είναι, σίγουρα υπάρχει άγχος και αγωνία όταν ξεκινάμε κάτι καινούριο, όμως να σου πω κάτι; Αν είσαι συγκεντρωμένος και ξέρεις να ακολουθείς τους στόχους σου βήμα-βήμα, τότε όλα θα πάνε ρολόι και τίποτα δε χρειάζεται να σε αγχώνει!

Αν, λοιπόν, είσαι στην πολύ αρχή της φοιτητικής σου ζωής, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες:

1. Αν σε αγχώνουν τα μαθήματα στη σχολή και γενικώς η καθημερινότητα, ξεκίνα κάποια δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να εκτονωθείς και να απελευθερώσεις το στρες.

6 χόμπι που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορείς να αρχίσεις το 2019

2. Αν δεν μπορείς να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί, ή φρόντισε να κοιμάσαι νωρίτερα το βράδυ ή διάλεξε κάποια μαθήματα στη σχολή που να είναι απογευματινά.

3. Προσπάθησε να μη διαβάζεις για την εξεταστική δυο μέρες πριν δώσεις το μάθημα. Κάνε ένα χαλαρό φρεσκάρισμα στις σημειώσεις σου κάθε φορά μετά το μάθημα και θα σε αποζημιώσει στην εξεταστική, γιατί θα τα θυμάσαι.

4. Pay attention στις σχέσεις που θα κάνεις, Εννοείται θα σε ενθουσιάσουν καινούριες γνωριμίες, όμως να ξέρεις πως δεν μπορούν και δεν αξίζει όλοι να γίνουν φίλοι σου.

5. Μην ντρέπεσαι να ρωτάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις, από απορίες μέσα στο μάθημα, μέχρι κατάλληλα στέκια για να αράζεις στην περιοχή που μένεις.

6. Θα χρειαστείς πολύ τον υπολογιστή σου και θα περνάς ενδεχομένως αρκετές ώρες μπροστά του, οπότε φρόντισε να κατεβάσεις ένα καλό antivirus πρόγραμμα για προστασία.

7. Αν δυσκολευτείς οικονομικά, ρώτα γύρω γύρω και ενημερώσου για part time εργασίες που θα συμπληρώσουν το budget σου.

8. Μάθε για καλλιτεχνικά δρώμενα στην πόλη σου, όπως συναυλίες, θέατρα, σινεμά, φεστιβάλ και εκθέσεις.

9. Κάνε άφοβα γνωριμίες με ανθρώπους διαφορετικούς από σένα, αλλά μην αφήσεις ΚΑΝΕΝΑΝ να σε αλλάξει και να σε φέρει στα μέτρα του.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: Πώς να δημιουργήσεις ένα πλάνο για σωστή διαχείριση χρόνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1