Φοιτητική ζωή: 5 χρήσιμα tips για κάθε νέο φοιτητή
Η φοιτητική ζωή ξεκινά και με αυτές τις συμβουλές θα είσαι έτοιμος να την απολαύσεις!

Η φοιτητική ζωή σου ξεκινά και πίστεψέ με έχεις να ζήσεις πολλές και διάφορες εμπειρίες!

Το Πανεπιστήμιο, οι παρακολουθήσεις μαθημάτων, οι εξεταστικές και οι γνωριμίες στη σχολή, θα σε μάθουν ένα σωρό πράγματα, ενώ είναι μια ιδανική περίοδος που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μόνος και να μάθεις να φροντίζεις και να περιποιείσαι τον εαυτό σου!

Για να κάνεις, λοιπόν, τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, πρέπει να αρχίσεις με απλά πράγματα και να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος για τις πρώτες μέρες στη σχολή.

Καλά όλα αυτά και μόλις πατήσεις στη σχολή θα αρχίσεις σίγουρα να δικτυώνεσαι, όμως παρακάτω σου έχω 5 βασικά πράγματα, τα οποία καλό είναι να θυμάσαι ως νέος φοιτητής!

1. Συγκατοίκηση και φιλία

Αν ήδη συγκατοικείς με κάποιον συμφοιτητή ή συμφοιτήτρια ή με κάποιο γνωστό σου, αλλά δεν έχετε έρθει ακόμα όσο κοντά θα ήθελες, δεν πειράζει και πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχραιμία! Το σημαντικό στη συγκατοίκηση είναι να μπορείτε να επικοινωνείτε και να τα πηγαίνετε καλά μεταξύ σας, οπότε ακόμα και αν δε γίνετε αμέσως κολλητάρια, δε χρειάζεται να πιέσεις τις καταστάσεις.

2. Μη γραφτείς σε καμία παράταξη επειδή σε πιέζουν ή σε φέρνουν σε δύσκολη θέση

Αν έδωσες το τηλέφωνό σου κάπου και τώρα αυτό κάνει το γύρο της σχολής και των παρατάξεων, πρέπει να σου πούμε το εξής: Δεν είσαι υποχρεωμένος σε καμία περίπτωση ούτε να πιάσεις φιλίες ούτε να γραφτείς σε κάποια παράταξη από αμηχανία, φόβο ή πίεση που σου ασκούν. Αν, απ’ την άλλη, θες να γραφτείς, είναι δικό σου θέμα και πολύ καλά θα κάνεις, απλώς μη το κάνεις βεβιασμένα και σπασμωδικά απλά και μόνο επειδή σε έφεραν σε δύσκολη θέση!

3. Ξεκίνα να φτιάχνεις κανένα φαγητό στο σπίτι

Για να γλιτώσεις από το καθημερινό ντελίβερι, καλό είναι να δοκιμάσεις 1-2 εύκολες συνταγές, τις οποίες θα μπορείς να φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή. Έτσι, και χρήματα θα γλιτώνεις και θα μπορείς να ζεστάνεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις αργότερα ή την επόμενη μέρα.

4. Ενημερώσου για events και πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή σου

Ένα απ΄τα φουλ θετικά της φοιτητικής ζωής είναι η γνωριμία και η επαφή μας με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Ψάξε είτε στην περιοχή που μένεις είτε στο κέντρο της πόλης σου για διάφορα events που διοργανώνονται από φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου, μέχρι street food festivals, θέατρα και εκθέσεις ζωγραφικής. Γίνονται επίσης πολλές συναυλίες και πάρτι τόσο εντός όσο και εκτός σχολής, στα οποίες θα περάσεις αξέχαστες στιγμές!

5. Προτίμησε απορρυπαντικό σε κάψουλες και όχι σε σκόνη

Το απορρυπαντικό σε σκόνη δε θα σε βολέψει τόσο και παρότι είναι λίγο πιο ακριβό από τις κάψουλες, σου προτείνω να το αποφεύγεις γιατί σκορπίζεται δεξιά και αριστερά. Οι κάψουλες, απ’ την άλλη, θα σε βολέψουν φουλ και μπορείς να πάρεις τη μεγάλη συσκευασία, έτσι ώστε να κρατάνε για καιρό!

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: Πώς να δημιουργήσεις ένα πλάνο για σωστή διαχείριση χρόνου

Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές ενός καθηγητή στους πρωτοετείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;