Φοιτητική ζωή: Πώς να δημιουργήσεις ένα πλάνο για σωστή διαχείριση χρόνου
Μπορείς να βάλεις πρόγραμμα στη φοιτητική ζωή!

Η φοιτητική ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς και καθημερινά μπορείς να ανακαλύψεις διάφορους τρόπους για να διαχειριστείς το χρόνο σου, απλά θέλει τρόπο και πλάνο.

Ξεκίνησες να πηγαίνεις στη σχολή, διαβάζεις συνεχώς, προσπαθείς να βρεις χρόνο για τους φίλους και το αμόρε, πας γυμναστήριο. Με λίγα λόγια, έχεις βάλει πολλά υλικά στην κατσαρόλα και δεν ξέρεις μέχρι πότε θα αντέξεις. Σε αυτό το σημείο, θα σου πω, πως μια είναι η λύση. Ένα σωστό πλάνο.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα σωστό πλάνο και να είσαι cool με όλα;

Ένα ιδανικό πλάνο περιλαμβάνει σωστούς προγραμματισμούς που αφορούν στους χρόνους που διαθέτεις για διάφορες δραστηριότητες. Ξεκινάς από τις υποχρεώσεις που έχεις για τη σχολή και καταλήγεις στη διασκέδαση σου αλλά και στο χρόνο που διαθέτεις σε φίλους και γνωστούς.

1.Ξεκίνα βάζοντας προτεραιότητες.

Υπάρχουν περίοδοι που δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί. Δώσε βάση στο πρόγραμμα της σχολής και τις ώρες των μαθημάτων. Προσπάθησε να παρακολουθήσεις μαθήματα όπου οι ώρες είναι κοντινές, για να μην χρειάζεται να πηγαίνεις, να φεύγεις και να επιστρέφεις γιατί χάνεις χρόνο.

2.Μάθε να συνδυάζεις καταστάσεις.

Μια μέρα στη σχολή μπορεί να είναι και μια καλή ευκαιρία για να δεις φίλους και να μην χρειαστεί να κανονίσεις κάτι διαφορετικό. Στη σχολή έχεις την ευκαιρία να δεις τους γνωστούς σου και έπειτα να

3.Κάνε καλό προγραμματισμό στον ύπνο.

Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι των ανθρώπων που κάνουν πολλά, αλλά θέλει και αυτός τον κατάλληλο προγραμματισμό για να είσαι κομπλέ. Οι καλύτερες ώρες για να κοιμηθείς είναι από τις 12 μέχρι τις 7 το πρωί. Ξυπνάς γεμάτος ενέργεια και διάθεση ενώ ο οργανισμός έχει ξεκουραστεί όπως πρέπει.

4.Δώσε στον εαυτό σου ένα ρεπό!

Κάνεις πολλά μέσα στην εβδομάδα και για αυτό το λόγο χρειάζεσαι ένα ρεπό από όλα. Προσπάθησε να το πάρεις ένα Σάββατο για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Η Κυριακή δεν είναι και η  καλύτερη ημέρα γιατί αμέσως μετά ξεκινάει η Δευτέρα και μπορεί να νιώθεις κούραση.

5.«Σπάσε» την ώρα.

Στο πλάνο σου πρέπει να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα της καθημερινότητας σου και αν δεις που καταναλώνεις αρκετή ώρα αλλά και που βλέπεις ότι επαναπαύεσαι. Έτσι, θα δώσεις βαρύτητα στις καταστάσεις που σου «κλέβουν» χρόνο και θα μπορέσεις να κάνεις σωστή διαχείριση.

6.Να έχεις το σωστό πρόγραμμα συγκοινωνιών στα χέρια σου.

Επειδή κινείσαι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρειάζεσαι ένα σωστό πρόγραμμα για τις συγκοινωνίες για να μη χάνεις το χρόνο σου και να είσαι ενήμερος.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις οικονομία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;