Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές ενός καθηγητή στους πρωτοετείς
Ξεκίνα τη φοιτητική ζωή σου χωρίς φόβο!

Η φοιτητική ζωή δεν πρέπει να σε φοβίζει αλλά να σε μαγεύει!

«Μεγάλωσες πια, έγινες φοιτητής», «Θα πας πανεπιστήμιο», «Θα μείνεις μόνος σου», και άλλες τέτοιες ατάκες άκουσες λίγο πριν πριν ξεκινήσεις να αναζητάς το σπίτι που θα μείνεις και καθώς μιλούσες με τους γονείς σου για το νέο σου ξεκίνημα.

Η φοιτητική ζωή, σίγουρα, κρύβει πολλά μυστήρια συναισθήματα αλλά δε σημαίνει πως δε μπορείς να τα αντέξεις και να δημιουργήσεις το κατάλληλο έδαφος για να την υποδεχτείς με ανοιχτές αγκάλες.

Στο growandfrow, ένας καθηγητής δίνει τις κατάλληλες συμβουλές σε όλους τους πρωτοετείς και τους προετοιμάζει για την «είσοδο» τους στη σχολή και μας βρίσκει σύμφωνους με όλα όσα προτείνει:

1.Να εμφανίζεσαι στα μαθήματα.

Είναι σημαντικό για τους φοιτητές που ξεκινούν, να δίνουν το παρόν στα μαθήματα για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Υπάρχει διαφορά μεταξύ σχολή και σχολείου.

2.Να συστήνεσαι στους καθηγητές σου.

Οι καθηγητές είναι και αυτοί με τη σειρά τους άνθρωποι. Δεν είναι κακό να τους μιλάς και να λες μια «Καλημέρα». Είναι στη σχολή για να σε βοηθήσουν.

3.Μη φοβάσαι να έρχεσαι σε επαφή με τους συμφοιτητές σου.

Αν ένας φοιτητής ζει στην «απομόνωση», μόνο κακό μπορεί να κάνει στην εαυτό του. Μίλα μας του συμφοιτητές τους. Θα είναι δίπλα σου για αρκετό καιρό.

4.Να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

Μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες ενός φοιτητή είναι ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Σου «ανοίγει» τα μάτια.

5.Να είσαι κοινωνικός.

Είναι μια φάση της ζωής σου, όπου θα ανακαλύψεις πολλά πράγματα για εσένα. Μη φοβάσαι να μιλάς και να δείχνεις ποιος είσαι.

6.Προσπάθησε να κάνεις ότι μπορείς μέσα στην ημέρα σου.

Οι υποχρεώσεις σου σαν φοιτητής θα είναι πολλές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεις χίλια κομμάτια. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις με σωστό τρόπο το χρόνο σου.

7.Να είσαι υγιής.

Πάνω από όλα θα κοιτάζεις τη σωματική και τη ψυχική σου υγεία. Αν σου συμβαίνει κάτι, να το λες. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 10 περίεργοι τρόποι για να διαβάσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 7 
  
 2