Ζυγίζεσαι κάθε μέρα; Σύμφωνα με μια έρευνα, κάνεις κακό στην υγεία σου!
Αν ζυγίζεσαι κι εσύ καθημερινά, τότε αυτή η έρευνα σε αφορά σίγουρα!

Όταν βάζουμε στόχο την απώλεια βάρους, πολύ συχνά καταφεύγουμε σε ένα κοινό και αρκετά διαδεδομένο λάθος: Κάνουμε τη ζυγαριά “Θεό” και ανεβαίνουμε κάθε μέρα περιμένοντας με αγωνία να δούμε το δείκτη πεσμένο από χτες. Έλα όμως που δε λειτουργεί έτσι το πράγμα!

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην “Επιθεώρηση της Διατροφικής Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς”, το να ζυγίζεσαι καθημερινά αποτελεί μέγα λάθος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την συνολική μας υγεία και πόσο μάλλον την ψυχική.


Οι επιστήμονες, λοιπόν, προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματα της έρευνας έκαναν το εξής: Παρακολουθούσαν επί 10 συναπτά χρόνια 1.902 εθελοντές, γυναίκες κατά πλειοψηφία, και διαπίστωσαν τελικά πως η συνήθεια του καθημερινού ζυγίσματος είναι επιβλαβής για την ψυχολογική υγεία των ατόμων, καθώς ο οργανισμός μας στρεσάρεται και αισθανόμαστε λιγότερο ικανοί και αποδεχτοί.

Έχει συμβεί, για παράδειγμα, άνθρωποι που δεν είδαν το δείκτη της ζυγαριάς πεσμένο, να εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης, πράγμα εξαιρετικά δυσάρεστο.

Αντιθέτως, η αυτοεικόνα μας και η αυτοεκτίμησή μας πρέπει να παραμένουν ακλόνητες, ανεξάρτητα απ’ το τι λέει η ζυγαριά ή η κοινωνία. Αν θες να χάσεις δύο κιλά, καλύτερα να ξεκινήσεις μια σωστή διατροφή, με μέτρο πάντα, σίγουρα πάντως όχι να καταλήγουμε σε ακρότητες.

Επιπλέον, με βάση την εν λόγω έρευνα, ένα ποσοστό του 80% παραδέχτηκε ότι άρχισε να καταναλώνει λιγότερο φαγητό, όχι με τόσο υγιεινό τρόπο, αφού είδε πως ο δείκτης της ζυγαριάς δεν έπεφτε.

Κατανοούμε, επομένως, πως είχαν δίκιο οι επιστήμονες: Το ζύγισμα κάθε μέρα δεν είναι καθόλου ιδανική επιλογή, αν θες να διατηρήσεις σε ένα επίπεδο την αυτοπεποίθηση και την αγάπη στον εαυτό σου.

Εννοείται θα ζυγιζόμαστε, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Μια φορά τη βδομάδα είναι υπέρ αρκετή!

Δες κι αυτό: O πραγματικός λόγος για τον οποίο δε χάνουμε βάρος όσο κι αν προσπαθούμε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1