O πραγματικός λόγος για τον οποίο δε χάνουμε βάρος όσο κι αν προσπαθούμε
Ισχύει!

Όταν θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά και ξεκινάμε διατροφή, μπαίνουμε συχνά σε μια φάση ανεξήγητου εκνευρισμού, όπου σκεφτόμαστε συνεχώς το φαγητό και προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να κρατηθεί μακριά απ’ τις ατασθαλίες.

Γιατί τελικά μας είναι τόσο δύσκολο να χάσουμε βάρος;

Ο βασικότερος λόγος είναι συναισθηματικός, ψυχολογικός, πράγμα που ισχύει και για τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή.

Το να το ρίχνουμε στο φαγητό είναι, σε μεγάλο βαθμό, μια διαδικασία μετάθεσης συναισθημάτων, ένας τρόπος να “καλύψουμε” ένα σωρό κενά: Της μοναξιάς, της απώλειας, της ανίας, της έλλειψης που ενδεχομένως νιώθουμε.

Όσες διατροφές και δίαιτες κι αν ξεκινήσουμε, όσους ειδικούς κι αν συμβουλευτούμε, όσες “συνταγές για ένα καλύτερο σώμα” κι αν διαβάσουμε, τίποτα δεν πρόκειται να αποδώσει, αν αρχικά δεν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε το φαγητό ως “διέξοδο” ή λύση στο συναισθηματικό μας κενό ή τα καθημερινά προβλήματα.

Επομένως, αυτό που συμβαίνει είναι να κατευθυνόμαστε, με σχεδόν αντανακλαστικές κινήσεις, προς το φαγητό, μετατρέποντας αυτή τη διαδικασία σε καθημερινή συνήθεια. Πρόκειται επίσης για το γνωστό “τσιμπολόγημα”, το οποίο είναι όντως δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, να αντιμετωπιστεί!

Αν αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, θα αλλάξει και η σχέση μας με φαγητό, με αποτέλεσμα να τρώμε όταν πραγματικά πεινάμε και, όχι κάθε φορά που κάτι μας λείπει, αλλά δε ξέρουμε τι.

Στην τελική, πολύ καλύτερα να απολαμβάνουμε το φαγητό, ακόμα και στην υπερβολή του, παρά να ταλαιπωρούμαστε από ενοχές κάθε φορά που το παρακάνουμε.

Με καλή προσπάθεια, όταν θελήσουμε πραγματικά να χάσουμε κάποια κιλά και ΜΟΝΟ για εμάς, δε θα τρώμε από άγχος, στενοχώρια ή νεύρα, αλλά επειδή όντως πεινάμε.

Δες κι αυτό: 8 απλοί τρόποι για να αποφύγουμε τα κιλά των γιορτών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;