Κι όμως: Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το σεξ αποκρουστικό!
Και είναι πολλοί, σύμφωνα με μια έρευνα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, μια από τις 6 πιο αηδιαστικές συνήθειες είναι κάτι, το οποίο δεν περιμέναμε τόσο να ακούσουμε! Κι όμως: Μια από τις επικρατέστερες πολεμικές αφορούν το σεξ και την αποκρουστικότητά του.

Καλά άκουσες! Ούτε τη μούχλα στους τοίχους και το φαγητό, ούτε τον εμετό μετά από αχαλίνωτο ξενύχτι, ούτε μια κατσαρίδα… Το σεξ!

Απ’ την άλλη βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, διότι ό,τι αφορά τον άνθρωπο είναι απλά πολύ ανθρώπινο και άρα φυσιολογικό. Ωστόσο, πόσο κατανοητό μπορεί να μας είναι ότι κάποιος θεωρεί το σεξ τόσο αηδιαστικό;

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το αίσθημα αηδίας που προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους η σεξουαλική επαφή (κυρίως στο γυναικείο πληθυσμό) ευθύνεται, ως επί το πλείστον, στην πιθανότητα ριψοκίνδυνου σεξ, αλλά και σε συνθήκες κακής προσωπικής υγιεινής.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της μελέτης, η αποκρουστικότητα που αποπνέει σε κάποιους ανθρώπους το σεξ, προκύπτει ως τμήμα μιας εγκεφαλικής διαδικασίας, κατά την οποία οδηγούμαστε στο να απορρίψουμε ή να προλάβουμε όλα εκείνα που έκαναν τους προγόνους μας να αρρωσταίνουν, όπως, για παράδειγμα, τη σύφιλη που είναι απότοκη του μη ασφαλούς σεξ.

Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων της, η έρευνα αυτή χρησιμοποίησε δείγμα 2.500 ανθρώπων, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν 75 καταστάσεις στην κλίμακα: “υπερβολικά αηδιαστικές” μέχρι “καθόλου αηδιαστικές”.

Η εν λόγω έρευνα υλοποιήθηκε από το δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο του London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Δες κι αυτό: Ποιοι δυσκολεύονται περισσότερο να τιθασεύσουν το έντονο σεξουαλικό τους ένστικτο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;