Ποιοι δυσκολεύονται περισσότερο να τιθασεύσουν το έντονο σεξουαλικό τους ένστικτο;
Σύμφωνα με μια αμερικάνικη έρευνα, το 7% των γυναικών και το 10% των ανδρών δυσκολεύονται να περιορίσουν τις σεξουαλικές τους ορμές!

Σύμφωνα με το πόρισμα μιας πρόσφατης αμερικάνικης έρευνας, προκύπτει ότι το 10% των ανδρών και το 7% των γυναικών αντιμετωπίζουν δυσκολία να ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές τους, εμφανίζοντας ενδείξεις “διαταραχής καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς” ή αλλιώς “σεξουαλικού καταναγκασμού”.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλή την κλινική ψυχολόγο, Τζάνα Ντίκενσον του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στη Μινεάπολη, oι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση αυτή στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open, υπέβαλαν 2.325 άτομα ηλικίας 18 έως 50 ετών σε τεστ, σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά τους.

Οι επιστήμονες περίμεναν ότι ένα μικρότερο ποσοστό (από 1% έως 6%) θα πληρούσε τα κριτήρια για τη “διαταραχή καταναγκαστικής σεξουαλικής συμπεριφοράς” και εξεπλάγησαν, όταν τελικά διαπίστωσαν ότι το 8,6% των ερωτηθέντων είχε τα σχετικά συμπτώματα.

Έκπληξη επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι πολύ μικρή, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο σεξουαλικός εθισμός, επομένως, δεν είναι τόσο θέμα φύλου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη δρα Ντίκενσον: “Επικρατούσε ανέκαθεν η αντίληψη ότι οι καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές αφορούν κυρίως τους άνδρες. Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη, οι γυναίκες επίσης βιώνουν δυσκολία να ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές και συμπεριφορές τους”.

Η κλινική ψυχολόγος επεσήμανε μάλιστα και το εξής: “Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αυνανίζονται υπερβολικά, πράγμα που επιφέρει δυσκολίες ακόμη και στην ικανότητά τους να εργάζονται ή κάποιος άλλος μπορεί να πληρώνει για σεξ τόσο πολύ, που τελικά καταστρέφεται οικονομικά”.

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος πρόσθεσε επίσης ότι “όταν κάποιος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και υπάρχει μια ιατρική κατηγορία γι’ αυτό το πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η δικαιολογημένη η συμπεριφορά του. Η υπερσεξουαλικότητα και η έλλειψη συναίνεσης για σεξ είναι δύο διαφορετικά ζητήματα”, απεφάνθη πολύ σωστά η ίδια.

Εδώ και πολύ καιρό, η ιατρική κοινότητα βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση και διαφωνία για το ζήτημα αυτό. Είναι τελικά ο σεξουαλικός εθισμός ένας πραγματικός εθισμός, όπως τόσοι άλλοι, ή πρόκειται στην ουσία για μια διαταραχή των ορμών;

Όπως και να έχει, οι άνθρωποι που εμφανίζουν καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά, η οποία είναι δύσκολο να μετριαστεί και να τιθασευτεί, πολύ συχνά προβαίνουν σε πράξεις, οι οποίες έχουν αρνητικές και δυσάρεστες συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους.

Οι άνθρωποι αυτοί, επομένως, οφείλουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους, να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό ή να προσπαθούν να συγκρατούν τις ορμές τους όσο δύσκολο κι αν τους είναι.

Δες κι αυτό: Γιατί κλαίμε μετά το σεξ; Μια έρευνα αποκαλύπτει την αιτία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;