Αυτή η τροφή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος! Ακραίο;
Εγώ δεν το περίμενα!

Το συγκεκριμένο νέο δεν περιμέναμε να το ακούσουμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται αποτελεί μια εξακριβωμένη αλήθεια σχετικά με την απώλεια βάρους.

Στη Βρετανική Επιθεώρηση Διατροφής, λοιπόν, δημοσιεύτηκε μια μελέτη, η οποία υποστήριζε πως οι γυναίκες που τρώνε σουσάμι, έχουν χαμηλότερο δείκτη σωματικής μάζας και λίπος.

Η τροφή που δεν περιμέναμε με τίποτα να βοηθά στην απώλεια κιλών είναι, λοιπόν, το σουσάμι.

Το μυστικό του σουσαμιού κρύβεται στις λιγνάνες, δηλαδή τα φυτοσυστατικά που περιέχονται στους σπόρους του σουσαμιού. Οι λιγνάνες έχουν οιστρογονική και αντιοξειδωτική δράση, αλλά δεν τις διακρίνει μόνο αυτή η θετική ιδιότητα: Όταν καταναλώνονται τακτικά, πολλαπλασιάζουν την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, τα οποία συνδέονται άμεσα με την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και την καύση του περιττού λίπους.

Το σουσάμι, όπως και ο λιναρόσπορος, είναι πλούσια σε λιγνάνες, πράγμα πολύ ευεργετικό για όποιον και όποια θέλει να χάσει βάρος, είτε πολύ είτε λίγο. Πέραν αυτού, η σησαμίνη και η επισησαμίνη έχουν αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Όποιος, λοιπόν, έχει αδυναμία στο χαλβά, στο ταχίνι (το οποίο για πρωινό πάνω σε ψωμί είναι πεντανόστιμο), στη φέτα με σουσάμι και μέλι (Γιάμι!) ή στη σαλάτα με σουσάμι, τότε είναι πολύ τυχερός, γιατί δε θα χρειαστεί να προσπαθήσει ιδιαίτερα!

Σουσάμι άνοιξε!

Δες κι αυτό: Πίνεις αυτό το ρόφημα το πρωί και καις θερμίδες ΟΛΗ την υπόλοιπη μέρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;