5 πρακτικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να διαλέξεις την καριέρα σου
Ακόμη δεν έχεις αποφασίσει τι θέλεις να κάνεις; Όλα θα γίνουν!

Δε γεννηθήκαμε όλοι γνωρίζοντας τι καριέρα θα θελήσουμε να ακολουθήσουμε όταν μεγαλώσουμε και προτιμήσαμε όταν ήμασταν μικρά να παίξουμε με τους φίλους μας.

Όμως, πλέον μεγαλώσαμε και είναι καλό να προσπαθήσουμε να αναζητούσαμε αυτό που θα μας κάνει να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε στόχους. Η καριέρα μας καθορίζεται από αυτό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι αν ακόμη δεν έχεις βρει αυτό που θέλεις να κάνεις. Αντιθέτως, πρέπει να καθίσεις κάτω και να ακολουθήσεις πέντε πρακτικά βήματα που μπορεί να φανούν σανίδα σωτηρίας στην αναζήτηση σου.

1.Μίλα με φίλους και ανθρώπους που σε γνωρίζουν. Κάνε μια συζήτηση για την καριέρα σου και ζήτα τους να σου πουν τι βλέπουν σε εσένα ή που θα ήθελαν να σε δουν να δουλεύεις. Ίσως σε βοηθήσουν σημαντικά με την άποψη τους.

2.Δες μερικά βίντεο ή παρακολούθησε τη ζωή κάποιων ανθρώπων που θαυμάζεις. Μέσα από διάφορα βίντεο μπορείς να ανακαλύψεις τις συμβουλές κάποιων ανθρώπων που έκαναν το όνειρο τους καριέρα ενώ οι άνθρωποι που θαυμάζεις μπορεί να σου δώσουν έμπνευση.

3.Σημείωσε σε ένα κομμάτι χαρτί τις αξίες σου και τα θέλω σου από τη ζωή. Παράλληλα κατέγραψε πράγματα που σου αρέσει να κάνεις.

4.Δοκίμασε να κάνεις κάποιες δουλειές. Αν δεν κάνεις πρακτική πως θα καταλάβεις τι σου αρέσει και τι όχι. Πρέπει να αποκτήσεις εμπειρίες για να χτίσεις κάτι πιο δυνατό.

5.Μίλησε με ανθρώπους που έχουν επιτυχημένες καριέρες. Μπορεί να είναι ο ξάδερφος σου, ο μπαμπάς της κολλητής σου ή ο οποιοσδήποτε σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είχαν φτάσει στο ίδιο σημείο και να βρήκαν τη χρυσή τομή. Θα σε βοηθήσουν.

Δες και αυτό: 5 τρόποι για να μετατρέψεις την πρακτική σου σε κανονική δουλειά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;