5 τρόποι για να μετατρέψεις την πρακτική σου σε κανονική δουλειά

Από neolaia.gr Team 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιος σου είπε πως δε μπορείς να το κάνεις αυτό με την πρακτική;

Η πρακτική άσκηση μπορεί να σου φέρει την επαγγελματική αποκατάσταση που αναζητάς!

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους την πρακτική άσκηση για να μάθουν ακόμη περισσότερα για το επάγγελμα που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

Η πρακτική άσκηση έχει πολλά οφέλη διότι είναι μια πολύ καλή λύση για να δει κάποιος αν τελικά αυτό που επέλεξε να κάνει, του ταιριάζει και να θέλει πραγματικά να το ακολουθήσει.

Αυτοί είναι οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις την πρακτική σου σε κανονική δουλειά:

1.Βρες ένα μέντορα.

Πάνω στη δουλειά θα υπάρχει κάποιος που θα σου δείξει τα κατατόπια και θα σε μάθει τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το χώρο και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Κάν’ τον μέντορα σου και μάθε από αυτόν.

2.Δείξε φιλικές διαθέσεις.

Μη φοβάσαι και εννοείται μην έχεις αλαζονικό ύφος. Όπου και αν πας, πας με σκοπό να μάθεις και όχι γι να διδάξεις την απειρία σου. Να είσαι φιλικός με όλους και θα δεις πόσο θα σε ωφελήσει στο μέλλον.

3.Όρεξη για μάθηση.

Η πρακτική είναι στην ουσία μάθηση. Άκουσε τα πάντα, ενημερώσου για τα πάντα και μη σταματάς να δουλεύεις για αυτό που αναζητάς. Οι γνώσεις που έχεις πάρει από τη σχολή, σε συνδυασμό με τα εφόδια που σου παρέχει η πρακτική είναι ιδανικά για μια θέση.

4.Ξεκίνα από νωρίς και τελείωσε αργά.

Ο πιο καλός, ο μαθητής θα είσαι εσύ στην τάξη, αρκεί να δείξεις πόσο το θέλεις. Μην αργείς και μη βιάζεσαι να φύγεις. Είναι σημαντικό να βλέπουν από εσένα πως έχεις όρεξη και ότι «διψάς» για μια δουλειά.

5.Μείνε ανεξίτηλος στη μνήμη τους.

Μη φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου ανοιχτά, αρκεί  να είναι τεκμηριωμένη, να κάνεις τα θελήματα που σου αναθέτουν (μέχρι ενός βαθμού, πάντα) και να δείξεις τη διάθεση σου να παραμείνεις.

Αν αναζητάς πρακτική άσκηση, τσέκαρε εδώ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486