Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Η ενημέρωση σώζει ζωές!
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, σήμερα, 25 Οκτωβρίου!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι αφιερωμένη σε όλες της γυναίκες του κόσμου που έχουν νοσήσει από τη συγκεκριμένη ασθένεια αλλά και για να υπενθυμίζει σε όλες μας πως η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση σώζει ζωές.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια από τις πιο συχνές μορφές της ασθένειας και «χτυπά» τις γυναίκες ενώ έχει εμφανιστεί και σε ένα εξαιρετικό χαμηλό ποσοστό ανδρών. Αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

??Still going pink #breastcancer ??#breastcancerawarenessmonth ????????????????????????????

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ross’s Cake Kingdom (@ross_cake_kingdom) στις

Η έγκαιρη διάγνωση είναι το ζητούμενο και όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν στο νου τους με την  αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και την κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό θα μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα την κατάσταση. Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωσθεί πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, έχει πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών που έχουν νοσήσει πάνω από 95 %.

Η διακοπή του καπνίσματος, η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, η αποφυγή έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και αποφυγή υπερέκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν θετικά στην καλή υγεία αλλά η πιο καλή λύση είναι η μέθοδος της εξέτασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει σκοπό να υπενθυμίζει σε όλους πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι ιάσιμος και πως πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις από τους ειδικούς.

Όρισε τα γενέθλια σου ως την ημέρα που θα κλείσεις το ραντεβού σου με τον γιατρό για να μην το ξεχάσεις ποτέ και ενημερώσου σωστά.!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;