Τα βασικότερα λάθη που κάνεις και δε μπορείς να αδυνατίσεις!
Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να διορθώσεις άμεσα!

Η προσπάθεια για να χάσεις κιλά δεν είναι ποτέ εύκολη. Πολλές φορές ενώ προσπαθούσε σκληρά δε μπορούμε να δούμε τη ζυγαριά να κατεβαίνει κι αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος.

Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτό που κάνεις και εμποδίζει το αδυνάτισμα, δεν είναι ένα λάθος, αλλά πολλά…

1. Δεν τρως

Η πρώτη αντίδραση σου όταν θες να χάσεις κιλά είναι να κόψεις το φαγητό. Αυτό όμως είναι τελείως λάθος. Αυτό που θα πετύχεις είναι να “σταματήσεις” τη λειτουργία του μεταβολισμού σου.

Όταν στερείς από τον οργανισμό σου την τροφή, αυτός για να αμυνθεί αποθηκεύει λίπος και κάνει καύσεις πολύ- πολύ αργά για να μπορέσει να παρέχει την ενέργεια που χρειάζονται τα ζωτικά σου όργανα για να λειτουργήσουν.

2. Λάθος ποσότητες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιώσεις είναι οι ποσότητες και η συχνότητα που τρως. Αν τρως μια φορά μόνο τη μέρα μία τεράστια ποσότητα, το σώμα σου δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις θερμίδες όπως πρέπει.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις το φαγητό σου σε περισσότερα, μικρά γεύματα.

3. Δε γυμνάζεσαι

Λυπάμαι που σου φέρνω κακά μαντάτα αλλά χωρίς τη γυμναστική δε θα καταφέρεις και πολλά πράγματα. Ακόμα κι αν χάσεις κάποια κιλά, θα τα πάρεις πίσω αμέσως.

Με την άσκηση χτίζεις το μυϊκό σου σύστημα, αυξάνεις τις καύσεις και το σώμα σου ακόμα και στα ίδια κιλά να παραμείνεις, δείχνει πολύ πιο όμορφο.

4. Τρως “λάθος” θερμίδες

Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνδρακες και λιπαρά στις σωστές αναλογίες. Οπότε είναι λάθος τακτική να πλακώνεσαι στα λαχανικά πχ με την ελπίδα ότι έτσι θα αδυνατίσεις.

5. Ακολουθείς τις δίαιτες των φίλων σου

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ξεκινά κάποιος τις διαίτες ή τα διατροφικά προγράμματα που κατάφεραν να αδυνατίσουν κάποιον στον κύκλο σου. Ωστόσο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και οι ανάγκες του καθενός διαφέρει.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου διατροφολόγου έστω και μία φορά. Αυτός θα σου δώσει την καθοδήγηση που χρειάζεσαι με πραγματικά χρήσιμες συμβουλές.

Δες κι αυτό: 3 κόλπα για να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες χωρίς να πεθάνεις της πείνας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
65 - 74
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;