Φοιτητική ζωή στη Χαλκίδα: 8 πράγματα που πρέπει να μάθεις
Φοιτητική ζωή και στη Χαλκίδα παίδες!

Η φοιτητική ζωή είναι το επόμενο βήμα μετά τις Πανελλήνιες 2018 και πρέπει να ξεκινήσεις να ψάχνεσαι γιατί είναι ωραία φάση!

Η Χαλκίδα είναι μια πόλη της Ελλάδας που είναι ιδανική για κάποιον που θέλει να βρίσκεται κοντά στην Αθήνα αλλά παράλληλα να απολαμβάνει τους ήρεμους ρυθμούς μιας περιοχής.

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις: 

1.Η Χαλκίδα είναι μια πόλη χτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της στον λόφο της Κανήθου βρίσκεται το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα το οποίο μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης.

2.Η Χαλκίδα είναι η πόλη για όλου αυτούς που επιθυμούν να κάνουν ήρεμη φοιτητική ζωή αλλά να πετάγονται που και που στην Αθήνα για να κάνουν τη βόλτα τους,. Μπορείς μέσα σε μια ώρα να βρίσκεσαι στην Αθήνα και από την Αθήνα, πάλι, μπορείς να πίνεις το καφεδάκι σου βλέποντας τον Ευβοϊκό κόλπο.

3.Στη Χαλκίδα θα βρει κανείς τμήματα του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Οι σχολές βρίσκονται στα Ψαχνά Ευβοίας και μπορείς να μεταβείς μς το ΚΤΕΛ στην περιοχή λαθώς απέχουν μόλις από το κέντρο της Πόλης. Τα λεωφορεία είναι στη διάθεση σου κάθε μια ώρα και δεν θα ταλαιπωρηθείς.

4.Η φοιτητική ζωή στη Χαλκίδα είναι σχτικά οικονομική. Υπάρχουν πολλά σπίτια σε περιοχές από την Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά όπου το ενοίκιο βρίσκεται στα 200 ευρώ περίπου.

5.Υπάρχουν πολλά μαγαζιά για να διασκεδάσει ένας φοιτητής. Ουζερί και κλαμπάκια είναι στο κέντρο της πόλης και υπόσχονται όμορφες στιγμές.

6.Η Χαλκίδα έχει ένα τρομερό ατού. Μπορείς να βρεις σχετικά κοντά σου παραλίες και να αράξεις με τους συμφοιτητές σου.

7.Το δάσος της Στενής είναι απλά πανέμορφο κατά τους χειμερινούς μήνες και μπορείς να το επισκεφτείς και να κάνεις τις βόλτες σου.

8.Μην φοβηθείς να ψαχτείς για φοιτητικές προσφορές καθώς υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν καλύτερες τιμές στους φοιτητές! Μέχρι και σε σινεμά μπορείς να βρεις οικονομικές τιμές.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή στο Βόλο: 8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1