Φοιτητική ζωή στο Βόλο: 8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!
Η φοιτητική ζωή ξεκινά και ο Βόλος είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Φοιτητική ζωή; Αρχίζει και θα είναι όλα τέλεια!

Με μεγάλο άγχος, επιμονή, υπομονή και όλα τα σχετικά κατάφερες να επιβιώσεις από τις Πανελλήνιες 2018 και ήρθε η στιγμή που έμαθες πως η φοιτητική σου ζωή (σαν ταινία δεν ακούγεται;) θα ξεκινήσει στο Βόλο! Πόσο τέλεια!

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη φοιτητική ζωή στο Βόλο: 

1.Ο Βόλος είναι μια πόλη της Θεσσαλίας και αποτελεί μια από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Είναι κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου και απέχει από την Αθήνα 324 χιλιόμετρα! Ο καλύτερος τρόπος για να πάει κάποιος στο Βόλο είναι με τα ΚΤΕΛ ή αν διαθέτεις αυτοκίνητο!

2.Οι σχολές που θα συναντήσει κάποιος στο Βόλο είναι:ι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών (με τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και το Γενικό Τμήμα), η Σχολή Επιστημών Παραγωγής (με το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής, και Ζωικής Παραγωγής, το Τμήμα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας). Επιπλέον, ιδρύθηκαν ως ανεξάρτητα τμήματα το Τμήμα Ιατρικής και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

3.Στο Βόλο θα «συναντήσεις» υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, πλατείες, χώρους όπου το πράσινο χρώμα κυριαρχεί, εμπορικά κέντρα αλλά και διάφορα μαγαζιά που θα σε βολέψουν για να ψωνίσεις.

4.Πολλά μαγαζιά για μεζέδες και τσίπουρο! Πολλά! Υπάρχουν μαγαζάκια που μπορείς να ανακαλύψεις σε διάφορες περιοχές όπου όλοι οι φοιτητές τα κάνουν στέκια και απολαμβάνουν τον καφέ τους αλλά και τσίπουρο που σερβίρεται με μοναδικούς μεζέδες! Η Κουμουνδούρου είναι το μέρος στο οποίο θα βρεις cafe τα οποία το βράδυ μετατρέπονται σε χαλαρά μπαράκια ενώ υπάρχουν και τα κατάλληλα κλαμπ για ξέφρενο χορό.

5.Ο Βόλος είναι μια πόλη που θα σε βολέψει χειμώνα-καλοκαίρι! Το χειμώνα μπορείς να κάνεις μια απόδραση στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και να απολαύσεις χαλαρές στιγμές με τους συμφοιτητές σου ενώ το καλοκαίρι μπορείς να επισκεφτείς διάφορες παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή όπως οι Αλυκές καθ το Πηγάδι!

6.Υπάρχουν διαμερίσματα που είναι σε οικονομικές τιμές και είναι ιδανικά για φοιτητές! Η καλύτερη επιλογή πάντως είναι το κέντρο για να είσαι κοντά στο Πανεπιστήμιο!

7.Κοντά στον Βόλο βρίσκεται η Σκιάθος και η Σκόπελος! Οπότε ξέρεις που θα κάνεις καλοκαίρι!

8.Ο Βόλος υποδέχεται κάθε χρόνο πολλούς φοιτητές και όσοι έχουν σπουδάσει στην πόλη έχουν να πουν τα καλύτερα διότι έμειναν σε μια πόλη που τα έχει όλα και δε θα σου λείψει τίποτα!

Δες τον Βόλο μέσα από φωτογραφίες στο Instagram: 

Στο λιμάνι του Βόλου! #volos #greece #nigth

A post shared by Dimitris Argyriou (@dimargyriou) on

Nicholas #viewfromabove #ilovevolos #volos #greece #architecture #church #downtown

A post shared by Daniel Mercer (@danny.mercer) on

#seaview #seranity #volos

A post shared by Tzina Lefa (@tzinalefa) on

#volos #beautifulcity #beautifulday #tgif

A post shared by Τζούλια Βλάχου (@ailuj_lv) on

Καλημέρα από την παραλία του Βόλου. Το απόγευμα στις επτά η εκδήλωση για το «μυρωδιά από σανίδι» στα public Βόλου! #volos #mirodiaaposanidi

A post shared by Krommydas Kostas (@krommydaskostas) on

 

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 2