Φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!
Η φοιτητική ζωή είναι ωραίο πράγμα, ρε παιδί μου!

Φοιτητική ζωή λέμε και κλαίμε!

Τι ωραία τα φοιτητικά τα χρόνια…Και ειδικά στη Θεσσαλονίκη!

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι αναμφισβήτητα ιδανική για φοιτητική ζωή και μπορείς να ανακαλύψεις υπέροχα πράγματα και καταπληκτικούς ανθρώπους.

Πέρασες με επιτυχία τις Πανελλήνιες 2018 και πλέον ξέρεις πως η πόλη στην οποία θα ζήσεις τη φοιτητική ζωή που περίμενες, είναι η Θεσσαλονίκη; Ετοιμάσου για μεγάλες στιγμές!

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη: 

1.Είναι μια πανέμορφη πόλη και μπορείς να την «περπατήσεις» άνετα και ανακαλύψεις πολλά μνημεία όπως και διάφορα νεοκλασικά κτίρια. Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να πας είτε με αεροπλάνο, είτε με τρένο ή και οδικώς.

2.Θα γνωρίσεις πολύ κόσμο! Και δεν υπερβάλλουμε με τη λέξη «πολύ». Μπορεί ξαφνικά εκεί που περιμένεις το λεωφορείο να αρχίσεις να μιλάς με κόσμο. Η κοινωνικότητα στη Θεσσαλονίκη είναι σε αυξημένα επίπεδα.

3.Ετοιμάσου να πάρεις κιλά! Το φαγητό στη Θεσσαλονίκη δεν «υπάρχει». Κάνε μια βόλτα στην πλατεία Ναβαρίνου και ανακάλυψε διάφορα μαγαζάκια που προσφέρουν εδέσματα που θα θες να τρως όλη την ώρα ή πήγαινε για φαγητό στα μαγαζιά που υπάρχουν στα Λαδάδικα.Έπος το φαγητό στη Θεσσαλονίκη. Φάε σουβλάκια (είναι τα «καλαμάκια»), ή βρες κάποια μαγαζιά που προσφέρουν πατάτες στα κάρβουνα με σος φέτας! Και η πλατεία Άθωνος είναι top προορισμός για φαγητό.

4.Ο καφές είναι ιεροτελεστία στην πόλη όπου το φραπέ έχει την τιμητική του. Υπάρχουν καφετέριες στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Ναβαρίνου αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης και κοντά στον Λευκό Πύργο όπου θα απολαύσεις τον καφέ σου και θα είσαι…χαλαρά!

5.Στη Θεσσαλονίκη οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Αισθάνεσαι πως δεν υπάρχει άγχος και μπορείς να απολαύσεις την κάθε σου στιγμή. Μπορείς να πας για ψώνια στην Τσιμισκή και να βολτάρεις στην Εγνατίας όπου υπάρχουν μικρά μαγαζάκια που «κρύβονται» θησαυροί.

6.Στην οδό Βαλαωρίτου θα ανακαλύψεις μπαράκια που είναι για όλα τα γούστα αλλά και στα Σφαγεία – μια περιοχή λίγ0 έξω από το κέντρο- θα βρεις κλαμπάκια τα οποία επισκέπτονται αρκετοί φοιτητές.

7.Η μετακίνηση σου στην πόλη γίνεται εύκολα καθώς ο ΟΑΣΘ έχει προνοήσει με συχνά δρομολόγια λεωφορείων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τις μετακινήσεις σου. Μερικά από τα λεωφορεία που θα σε εξυπηρετήσουν προς τη σχολή στην οποία πέρασες είναι είναι το 7, 8, 14, 15, 17, 24, 27, 31, και το 37. Ενώ τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι τα 2,7,8,10,12,14,27,31.

8.Η τοπική διάλεκτος είναι απλά υπέροχη! Θα δεις πως χρησιμοποιούν διαφορετικό τρόπο όταν μιλούν. Παραδείγματος χάρη: «Τι με λες» αντί για «Τι μου λες» και διάφορα τέτοια. Και από τον τρόπο που μιλάς θα καταλάβουν αν είσαι Σαλονικιός.

9. Ο ΠΑΟΚ και ο ΑΡΗΣ είναι οι ομάδες που πρέπει να ξέρεις. Στη Θεσσαλονίκη παθιάζονται με τις ομάδες τους και δε σηκώνουν κουβέντα!

10.Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει το τρέξιμο και το περπάτημα τότε ο δρόμος που βρίσκεται στην παραλία  της Θεσσαλονίκης είναι ιδανικός. Θα δεις όμορφες εικόνες και μπορείς να βγάλεις άπειρες selfies κάτω από τον Λευκό Πύργο.

Δες τη Θεσσαλονίκη στο Instagram: 

Head for the coastline, the city’s most enjoyable bike route and flirt with the waves on two wheels ? —————————————————————————- Repost from @christyjaldori —————————————————————————- #youth_thessaloniki #thessaloniki #skg #travel #travelgram #visit_thessaloniki #visitgreece #visitthessaloniki #manystoriesoneheart #urban #urban_greece #greekphotoshooters #summer #vacation #bike

A post shared by Thessaloniki Travel (@thessaloniki.travel) on

4th century in the 21st century ? #History #Landmark #architecture #mimari #ancient #ruins #byzantine #travelgoals #travel #greece #macedonia #thessaloniki #Selanik #instagood #instamood #picoftheday #photoofday #romanempire

A post shared by Haldun Msrl (@halduning) on

Thessaloniki Promenade . . . . . . #thessaloniki #salonica #greece #athens #aerial #droneaddicts #djiglobal #aerialphotography #DroneFly #DroneOfTheDay #DroneNerds #DroneHeros #FromWhereIDrone #DronesDaily #Dronefolio #DroneMultimedia #dronelife #droneporn #djimavic #djimavicpro #djimavicair #mavicair #droneheroes #instadrone #dronejunkie #dronestagram #instagood10k #skysupply #droneglobe

A post shared by DRONY | Drone Enthusiast (@dronycyprus) on

Light Games✨?☂️ #travel_greece #traveling #travel #thessaloniki #umbrella #umbrellas #lights #light

A post shared by bir_gen? (@bir_gen) on

 

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή στην Αθήνα: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
9'
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
9'
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
8'
29 - 26
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2