Vegan: Γεμιστές κοχύλες με μανιτάρια και κρέμα αμυγδάλου!
Οι πιο τέλειες "τυρένιες" και νόστιμες γεμιστές vegan κοχύλες που έχετε φάει ποτέ!

Οι καλύτερες vegan γεμιστές κοχύλες! Ένα πιάτο νόστιμο και ελαφρύ, γευστικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά! Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!!

Υλικά για 3-4 άτομα:

300 γρ. κοχύλες
500 γρ. μανιτάρια
140 γρ. καρότο
140 γρ. κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ωμά αμύγδαλα+ 10 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σ. μαιντανός, φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα κολοκύθας:
270 γρ. ωμή κολοκύθα
200 ml κρέμα σόγιας/αμυγδάλου
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
2 φρυγανιές αλεσμένες
3 κ.σ. καρύδι, χοντροκοπανισμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό και τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Τη στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα χτυπώ κι αυτά. Μουλιάζω για 1 ώρα σε ζεστό νερό τα αμύγδαλα.

Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ελαιόλαδο, το νερό, τη σκόνη σκόρδου και τη διατροφική μαγιά και ξαναχτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλέθω στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.

Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχουν εξατμισθεί όλα τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω στο τηγάνι και την «τυρένια» κρέμα αμυγδάλου, Ανακατεύω να ενσωματωθεί με τα μανιτάρια.

Βράζω τις κοχύλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (μην τις παραβράσετε!) Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνω, τις περιχύνω με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις αφήνω να κρυώσουν.

Λαδώνω ένα πυρέξ. Γεμίζω κάθε κοχύλα με το μείγμα και τις τοποθετώ στο ταψί. Περιχύνω με τη σάλτσα κολοκύθας. Πασπαλίζω με το καρυδάκι και τη φρυγανιά, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για ακόμη 20 λεπτά. Σερβίρω αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε Επίσης: Γιουβέτσι με μανιτάρια Πλευρώτους! Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι και ναι… είναι Vegan!!!

Δείτε Επίσης: Σαλάτα με φακές, πορτοκάλι και μουστάρδα!

Δείτε Επίσης: Vegan cookies: Τα πιο νόστιμα που έχεις φάει ποτέ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;