Γιουβέτσι με μανιτάρια Πλευρώτους! Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι και ναι... είναι Vegan!!!
Το γιουβέτσι, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη, οικονομική και υγιεινή εκδοχή του!!

Vegan γιουβέτσι!!!!

Το γιουβέτσι, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και φυσικά, ήταν και είναι ένα από τα δικά μου λατρεμένα και όχι απλώς αγαπημένα φαγητά! Έχω πειραματιστεί με πολλές συνταγές πάνω στο γιουβέτσι και ναι λοιπόν, νομίζω, πως ήρθε η ώρα, να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη, οικονομική και υγιεινή εκδοχή του! Ειλικρινά, θα το λατρέψετε!

Υλικά:

  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 3 τομάτα ώριμες για σάλτσα
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κούπα ελαίολαδο
  • 1/3 κούπα λευκό κρασί (ή κόκκινο ημίγλυκο ανάλογα με το γούστο σας)
  • 200 γ.μ. φυτική παρμεζάνα (green vie) ή φυτική φέτα (αμυγδάλου)
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 6-7 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι (το καλύτερο είναι των Ιμαλαΐων)
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 1/2 κ.σ.  ζάχαη

Διαδικασία

  • Α’ Προετοιμασία: 

α) Σε έναν τρίφτη ή στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και όταν γίνουν έναν εννιαίος χυλός (προσοχή να μην γίνουν εντελώς χυμός) τα αφήνουμε στην άκρη.

β) Έπειτα με τον ίδιο τρόπο πολτοποιούμε τις τομάτες.

γ) καθαρίζουμε (και στεγνώνουμε) τα μανιτάρια και έπειτα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

δ) Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει και έπειτα το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

  • Β’ Εκτέλεση:

α) Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα να σοταριστούν με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμύδια μας  μέχρι να γίνουν διάφανα μαζί με τους κύβους και την ζάχαρη.

β) Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί

γ) Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ ή το ταψί με το κριθαράκι.

δ) Προσθέτουμε 2-3 μεγάλα ποτήρια νερό, ανακατεύουμε καλά.

δ) Προσθέτουμε από πάνω ή και μέσα  (ανάλογα με το πόσο θέλουμε) το φυτικό τυρί ή την φυτική φέτα (την φέτα σε μεγάλα κομμάτια και όχι τριμμένη).

ε) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Αν το νερό “σωθεί” κατά την διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε κι άλλο (κατά βούληση). Η ποσότητα του νερού έχει να κάνει κυρίως, με το πως θέλετε να γίνει το κριθαράκι σας. Αν το θέλετε με περισσότερο “ζουμί” και πιο μαλακό, θα πρέπει να προσθέσετε παραπάνω νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν το θελετε πιο “στεγνό” και πιο “ξεροψημένο” θα χρειαστεί λιγότερο νερό. Ελέγχετε κατά την διάρκεια του ψησίματος, γιατί όλο το μυστικό του είναι στο σωστό ψήσιμο. Εγώ το προτιμώ “στεγνό”, αλλά ξαναλέω, είναι καθαρά θέμα γούστου!

Καλή σας όρεξη!

Δείτε επίσης: Σαλάτα με φακές, πορτοκάλι και μουστάρδα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
70'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1