Mahasweta Devi: Η Ινδή συγγραφέας έγινε Google Doodle
H Mahasweta Devi τιμάται με ένα google doodle γεμάτο χρώμα!

Tην Ινδή συγγραφέα, Mahasweta Devi, τιμά σήμερα η Google.

Η Ινδή Βεγγαλέζα, συγγραφέας και ακτιβίστρια γεννήθηκε στην Ινδία- τα χρόνια της βρετανικής βασιλείας- και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με καλλιτέχνες, κοινωνικούς ακτιβιστές και ποιητές, με αποτέλεσμα να αναπτύξει γρήγορα την καλλιτεχνική της φύση αλλά και να ευαισθητοποιηθεί με τα προβλήματα που υπήρχαν γύρω της.

Rafflesia Arnoldii: Η Google «τιμά» ένα φυτό που δημιουργεί κάτι μοναδικό! Μάθε τι! (video)

Η Mahasweta Devi ξεκίνησε την καριέρα της σαν δημοσιογράφος στην Ινδία γιατί μεγάλωσε γύρω από κομμουνιστικές ιδέες και θέλησε να εκφράσει μέσω του γραπτού λόγου τα όσα βίωνε. Έπειτα αποφάσισε να γίνει συνήγορος για τα πολιτικά δικαιώματα των αυτοχθόνων φυλών. ενώ το συγγραφικό της έργο άρχισε να αναπτύσσεται σιγά σιγά.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Jhansir Rani, δημοσιεύτηκε το 1956.

Υπήρξε μια από τους ιδρυτές της Ομάδας Δράσης για τα δικαιώματα των γνωστών και μη φυλών,με το έργο της να ξεκινά από τη Βεγγάλη και να φτάνει ως το Γκουτζαράτ αλλά και την Μαχαράστρα.

Αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές των Ινδών συγγραφέων και η Google τιμά τα 92α γενέθλιά της.

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;