Φοιτητική ζωή: 5 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για πεινασμένους φοιτητές
Μαγείρεψε τσακ μπαμ εύκολες συνταγές.

3.Πανεύκολη σπιτική πίτσα με ζαμπόν & μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 2 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό  + 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 100 ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το μπέϊκιν πάουντερ και τα αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη, το γάλα και το 1 αυγό και τα χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ, μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε μια λεία μαλακή ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια “ανοίγουμε” τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και το στρώνουμε καλέ στη βάση και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού.
  2. Για τη γέμιση: Στραγγίζουμε τα ντοματάκια κονκασέ από τους χυμούς τους, βάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη στο ταψί, το στρώνουμε να πάει παντού, τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν σε φέτες, στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος το τριμμένο τυρί. Προαιρετικά κρατάμε 1 φέτα ζαμπόν και διακοσμούμε τη πίτσα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου

4.Χοιρινές μπριζόλες σε πεντανόστιμη κρεμώδη σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 χοιρινές μπριζόλες πάχους 2 εκ., βάρους 230 γρ. περίπου η μία
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα με σκόρδο και λαχανικά
  • 2 κ.γ. μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών όπως μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού.
  • ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • ζυμαρικό βίδες ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το κρεμμύδι το κόβετε πρώτα οριζόντια και μετά σε λεπτές φετούλες. Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και μαλακώσει. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το διατηρείτε ζεστό.
  2. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές για 5-7 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να χάσουν τους ζωμούς τους. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις διατηρείτε ζεστές.
  3. Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα τυριού, τα αποξηραμένα ζυμαρικά, 1 πρέζα αλατοπίπερο και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3-4 λ περίπου μέχρι να φανούν “φουσκάλες” κοχλασμού και πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λ ή μέχρι να ζεσταθούν καλά οι μπριζόλες. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και μετά το σερβίρετε πασπαλισμένο, προαιρετικά, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το συνοδεύετε με βίδες ή πουρέ.

Προηγούμενο   Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;