Φοιτητική ζωή: 5 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για πεινασμένους φοιτητές
Μαγείρεψε τσακ μπαμ εύκολες συνταγές.

Που να μπλέκεις τώρα με συνταγές, με κατσαρόλες, με κουζίνες και να έχεις και να πλένεις μετά.

Τι θέλει ένας φοιτητής στο πιάτο του, πέρα από μία πίτα γύρο με απ’ όλα;

Εμείς θα σου πούμε! Κάτι γρήγορο, εύκολο,όχι πολύπλοκο, οικονομικό και να του θυμίζει σπιτικό φαγητό μαμάς.

Αυτές οι πέντε συνταγές διαθέτουν όλα τα παραπάνω και είναι και νόστιμες.

 

1.Μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό στραγγισμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [ή 400 γρ. φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες]
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη κάπαρη [προαιρετικά]
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό ή μαϊντανό.
  2. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα, περίπου, μέχρι να «δέσει».
  3. Μέχρι να βράσει η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προτιμήστε τα μακαρόνια σας αλ τέντε.
  4. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το τόνο και προαιρετικά τη κάπαρη, που έχουμε ξεπλύνει από το αλάτι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε σε φωτιά 4-5λ ακόμα να εξατμισθεί το αλκοόλ και τη σερβίρουμε πάνω στα μακαρόνια μας. Εναλλακτικά ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα σουρωμένα και βουτυρωμένα μακαρόνια σας ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και σερβίρετε.

2.Μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπιφτέκια:
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 4 φέτες μπέϊκον σε μικρά καρεδάκια
  • 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια
  • τυρί φέτα σε κυβάκια ένα για κάθε μπιφτέκι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • 1/2 λεμονιού το χυμό
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
  • Συνοδευτικό: 5-6 πατάτες κομμένες σε φέτες ή κυδωνάτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπιφτέκια: Μουλιάζετε τις νιφάδες βρώμης στο νερό να μαλακώνουν. Προσθέτετε σε μπολ μαζί με τις νιφάδες βρώμης και όλα τα άλλα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το μπέϊκον μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τις λιαστές ντομάτες σε κομματάκια και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Πλάθετε τα μπιφτέκια πολύ πλατιά βάζετε μέσα λίγη από τη γέμιση του τηγανιού, ένα κύβο φέτας στο καθένα και “κλείνετε” το κιμά σκεπάζοντας καλά με τη γέμιση.
  3. Για τη σάλτσα: Σε μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι να ενσωματωθούν. Καθαρίζετε και κόβετε κυδωνάτες τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, προσθέτετε τα μπιφτέκια και τις πατάτες περιχύνετε με τη σάλτσα και λίγο ζεστό νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

 

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;