2) Ναι στα ολικής αλέσεως
Σίγουρα στο σούπερ-μαρκετ θα έχεις προσέξει πως πλάι στα προϊόντα που επιλέγεις συνήθως, υπάρχουν και άλλες εκδοχές τους με τη διαφοροποίηση ότι είναι «Ολικής Αλέσεως». Εσύ όμως επιλέγεις αυτό που έχεις συνηθίσει, αυτό που χρησιμοποιούσε η μαμά σου, αυτό που ξέρεις βρε αδερφέ. Ίσως πάλι να επέλεξες κάποια φορά το ολικής, θεωρώντας πως πρόκειται για τρόφιμο λιγότερο θερμιδούχο. Αλλά όταν κοίταξες τις ταμπελίτσες με τα συστατικά, παρατήρησες ότι καμιά διαφορά δεν έχει με την original εκδοχή. Πράγματι. Η διαφορά δεν είναι στην ποσότητα των θερμίδων, αλλά στην ποιότητα τους. Τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν αυτό που ονομάζουμε «σύνθετους υδατάνθρακες». Δηλαδή η σύσταση τους είναι τέτοια που παίρνει περισσότερη ώρα στον οργανισμό να τους διασπάσει, να τους μεταβολίσει και να τους μετατρέψει στην ενέργεια που χρειάζεται. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί καύση θερμίδων από το ίδιο το σώμα σου. Τέλειο; Επιπλέον τα τρόφιμα αυτά περιέχουν τις πολύτιμες φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αντίθετα, τα «λευκά» προϊόντα είναι «απλοί υδατάνθρακες» που μεταβολίζονται γρήγορα και ότι περισσεύει μετατρέπεται σε λίπος. Ένα μεγάλο ΝΑΙ λοιπόν, στο ψωμί, τις φρυγανιές, τα παξιμάδια, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
1.000