ReGeneration: Δύο διαφορετικές πλευρές, μια μοναδική εμπειρία, όπως τη βίωσαν δύο συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης
O Γιάννης Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE Management Consultants και η Λουίζα Μότη που μέσω του ReGeneration εργάζεται ως Analyst στην OCTANE… μιλάνε στο neolaia.gr

To ReGeneration είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης για πτυχιούχους έως 29 ετών, με δυναμική και ποιότητα που ξεχωρίζουν και έρχεται να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους και των εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες.

Ο κ. Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της OCTANE Management Consultants μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα του ReGeneration για τους συμμετέχοντες και την αγορά εργασίας: 

Η OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικού σχεδιασμού, ανάπτυξης πωλήσεων, ανασχεδιασμού και βελτίωσης αποδοτικότητας σε Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς. Οι εταίροι και τα ανώτερα στελέχη της OCTANE συνδυάζουν εξαιρετικές σπουδές με πολυετή διεθνή και ελληνική εμπειρία. 

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της η OCTANE και τα στελέχη της έχουν εκτελέσει πάνω από 300 έργα σε μεγάλους Έλληνες και διεθνείς πελάτες όπως οι Ελληνικά Πετρέλαια, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, WIND Hellas, ERGO Ασφαλιστική, INTERAMERICAN, ΕΕΔΕ, PRINTEC, PUBLIC / Όμιλος Γερμανού, ΜΕΤΡΟ, ΕΛΓΕΚΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΕΖΑ, ROLCO, ΣΕΒ, EUROBANK, EMPORIKI / Credit Agricole, ΕΘΝΙΚΗ, ATE υπό εκκαθάριση και άλλες. Πάνω από το 85% των πελατών μας επανέρχονται στην OCTANE για περισσότερα από ένα έργα.

Σήμερα η OCTANE διαθέτει πάνω από 15 συμβούλους και 20 εξωτερικούς ειδικούς συνεργάτες.

Το επάγγελμα του συμβούλου απαιτεί  έναν μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων, καθώς θα πρέπει να συνδυάζει εξαιρετικές δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων με καλή επικοινωνία, στρατηγική σκέψη, κατανόηση business προβλημάτων καθώς και μια ιδιοσυγκρασία που ενθουσιάζεται με την συνεχή διερεύνηση και επίλυση ποικίλλων και πολύπλοκων προβλημάτων για διαφορετικούς πελάτες και σε διαφορετικούς κλάδους κάθε φορά. Μου αρέσει να λέω ότι είμαστε οι «ειδικές δυνάμεις» του management, που μας καλούν οι πελάτες όταν αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα ή προκλήσεις.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας μας είχαμε μεγάλη δυσκολία να βρούμε ακριβώς το κατάλληλο προφίλ για τις ανάγκες των junior στελεχών μας, καθώς στις αγγελίες μας ανταποκρινόταν πλήθος υποψηφίων που όμως είχε κεκτημένη εμπειρία σε άλλους κλάδους και δεν πληρούσε τα κριτήρια και τις ανάγκες μιας entry-level θέσης σε μια consulting εταιρεία. Επίσης, είχαμε σημαντικό ζήτημα να βρούμε υποψηφίους που είχαν την φιλοδοξία αλλά και την εκπαίδευση να εργαστούν σε περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων αλλά και υψηλών προκλήσεων και ευκαιριών μάθησης και βελτίωσης.

Στο Regeneration ξεκινήσαμε διστακτικά, με δέλεαρ την υπόσχεση ότι θα μας παρασχεθούν μια ικανή γκάμα υποψηφίων με τα ζητούμενα χαρακτηριστικά από πλευράς τυπικών προσόντων (εκπαίδευση, γλώσσα) αλλά και χαρακτήρα. Έως τώρα έχουμε προσλάβει τέσσερεις interns μέσω του προγράμματος, εκ των οποίων οι τρείς έχουν μείνει και μετά το αρχικό εξάμηνο, και οι δύο οδεύουν για σύντομη προαγωγή. Είναι περιττό να αναφέρω ότι η ικανοποίησή μας με το πρόγραμμα είναι εξαιρετική, και ότι θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε για την κάλυψη των αναγκών μας στο μέλλον.

H Λουίζα μοιράζεται την εμπειρία του ReGeneration: 

Όλα ξεκίνησαν με τον τρόπο που φαντάζεστε πριν από 25 χρόνια στην Αθήνα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ασχολήθηκα με τον πρωταθλητισμό συμμετέχοντας σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συμμετείχα ενεργά στο πνευματικό αγώνισμα του debate. Σπούδασα Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από όταν πήρα το πτυχίο μου δοκίμασα διάφορες πρακτικές μέχρι να βρω αυτό που μου αρέσει. Εκεί που έστελνα βιογραφικά και με το ζόρι έπαιρνα κάποια απάντηση, άκουσα για το ReGeneration. Τότε πήρα την απόφαση και έκανα αίτηση!

Η διαδικασία επιλογής για το Regeneration – δεν θα πω ψέματα – είναι απαιτητική! Και με αυτό δεν εννοώ ότι είναι δύσκολο να επιλεχθείς, αλλά χρειάζεται πραγματικά να θέλεις να βρεις δουλειά και να ασχοληθείς. Μέσα από μια σειρά ερωτήσεων/ δοκιμασιών είχα πολλές ευκαιρίες για να δείξω διάφορες δεξιότητές μου και να καταφέρω να επιλεγώ στο τελικό στάδιο.

Το όλο εγχείρημα δείχνει ότι οι υπεύθυνοι το έχουν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια: από τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, τις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν, τους ομιλητές που καλούν, έως και την παραμικρή λεπτομέρεια! Συγκρίνοντας  τις δυσκολίες που επικρατούν στην ελληνική αγορά για εύρεση εργασίας το ReGeneration μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με εταιρίες που πάντα ήθελα, αλλά και με άλλες που δεν ήξερα ότι ήθελα, την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν και την δυνατότητα να διαλέξω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο.

Το ReGeneration δεν είναι όμως μια μηχανή αναζήτησης εργασίας. Μέσα από αυτό, γνώρισα άτομα με τα οποία μπορεί στο μέλλον να συνεργαστώ, άτομα με τα οποία μοιραστήκαμε πολύ ευχάριστες στιγμές μαζί και εμπειρίες που δεν περίμενες να ζήσεις, όπως το να σχεδιάσεις ένα ολόκληρο βίντεοκλιπ με άτομα που γνώρισες πριν μία ώρα και να το παρουσιάσεις live σε 200 άτομα – true story.

Αν με ρωτούσε κάποιος τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τους υποψήφιους που έφτασαν στο τελικό στάδιο και κατάφεραν να ξεκινήσουν να εργάζονται, θα έλεγα ότι είναι η διάθεση για ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και η όρεξη για δουλειά. Τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι ότι περνάμε μια «μαζική κατάθλιψη» σαν κοινωνία – και όχι άδικα. Οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγεις από αυτή την κατάσταση, να προσπαθήσεις να χτίσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στον κόσμο γύρω σου, αλλά και να βρεις την δύναμη να σκέφτεσαι θετικά. Χρειάζεται μια αφορμή και οι κατάλληλες συνθήκες κάτι το οποίο μου το προσέφερε το ReGeneration.

Το να ξεκινήσεις την πρώτη σου δουλειά δεν είναι εύκολο. Βρέθηκα πολλές φορές να αναρωτιέμαι αν έχω πάρει τη σωστή απόφαση, να πρέπει να ξεπεράσω τα όρια μου και να αναπτύξω τις δεξιότητες μου για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς. Το περιβάλλον όμως στο οποίο βρέθηκα ή μάλλον επέλεξα να βρεθώ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβω τι θέλω να κάνω από εδώ και πέρα και, το σημαντικότερο, να αισθανθώ ότι ταιριάζω κάπου μέσα στον κόσμο της αγοράς εργασίας.

Η εταιρία μου, η OCTANE Management Consultants, μου προσέφερε το κατάλληλο περιβάλλον για να αισθανθώ σιγουριά, τη δυνατότητα ανάπτυξης και ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. Δεν ταιριάζει σε όλους τους υποψήφιους η ίδια εταιρία – το ReGeneration όμως σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις από πολλές συνεντεύξεις, χωρίς να χρειάζεται να «γνωρίζεις κάποιον» στηριζόμενος μόνο στα εφόδια που έχεις αποκτήσει. Αν πιστεύεις ότι αυτό που μόλις περιέγραψα ταιριάζει στον τρόπο που φαντάζεσαι την αναζήτηση εργασίας τότε πρέπει να κάνεις αίτηση μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου!

Μάθε τα πάντα για το ReGeneration και κάνε την αίτηση σου για τον νέο κύκλο εδώ! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;