Πώς αποφεύγεις το να γίνει η μπριζόλα, σόλα;
Το μαγείρεμα της μπριζόλας είναι σαν να ισορροπεί κανείς σε λεπτό σχοινί. Είναι εύκολο να περάσει κανείς την γραμμή και να την ψήσει με λάθος τρόπο.
Η ιδανική μπριζόλα πρέπει να έχει ψηθεί καλά απ’έξω αλλά να είναι ζουμερή από μέσα. Πώς το καταφέρνεις αυτό; Δεν έχουμε ιδέα! Ο Gordon Ramsay έχει όμως;
- Αλατοπιπέρωσε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.
- Βάλε λίγο λάδι στο τηγάνι.
- Τοποθέτησε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
- «Θωράκισε» την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλε την από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθέτησε μέσα πάλι την μπριζόλα.
- Βάλε 1-2 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίζει να βράζει, με ένα κουτάλι ρίξε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί πάνω στην μπριζόλα.
- Πασπάλισε με λίγο μαϊντανό.
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..