Βάσεις 2017: Αναλυτικά κάθε επιστημονικό πεδίο - Που αναμένεται πτώση
Δείτε αναλυτικά σε κάθε επιστημονικό πεδίο που αναμένεται πτώση στις βάσεις 2017 και που θα παραμείνουν σταθερά τα μόρια. Συνεχής ενημέρωση.

Οι Πανελλήνιες 2017 ολοκληρώθηκαν στις 19/6 και τώρα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του και φυσικά τις βάσεις 2017.

Γενικότερα αναμένεται μεγάλη πτώση, ειδικά στα επιστημονικά πεδία όπου οι μαθητές έδωσαν Μαθηματικά Κατεύθυνσης εφόσον ήταν μεγάλης δυσκολίας. Σύμφωνα με τα «Νέα», τα εξαιρετικά μεγάλης δυσκολίας θέματα, δεν επέτρεψαν στους υποψηφίους να πιάσουν υψηλούς βαθμούς και αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση για τις βάσεις 2017.

Αναμένονται πολύ ισχυρές πτωτικές τάσεις στο 5o Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, ισχυρές στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών Επιστημών και ασθενείς ή μη σημαντικές στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) καθώς και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Επιστήμες).

Στο 4ο Πεδίο στο οποίο ανήκουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές.

Τέλος, στις Στρατιωτικές και στις Σχολές Αστυνομίας η πτώση θα είναι συγκρατημένη, επειδή η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν. Όλα αυτά βέβαια με την επιφύλαξη για ακριβέστερες εκτιμήσεις σε λίγες ημέρες, όταν ανακοινωθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Οι βάσεις 2017 των τμημάτων των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου μετά την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων, τα οποία αναμένονται τέλη Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 29.

Δείτε εδώ εκτιμήσεις για το κάθε πεδίο ξεχωριστά:

1o επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικές Σπουδές 

2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικές Επιστήμες 

3ο επιστημονικό πεδίο – Eπιστήμες Υγείας 

4ο επιστημονικό πεδίο – Επιστήμες Εκπαίδευσης

5ο επιστημονικό πεδίο – Επιστήμες Οικονομίας & Πληροφορικής 

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν αλλαγές στο Μηχανογραφικό 2017.

Επαναφέρονται τμήματα και προστίθενται νέα, ενώ άλλα μετονομάζονται. Δείτε παρακάτω τις αλλαγές που έχουν γίνει στο μηχανογραφικό 2017 σύμφωνα με το «Έθνος της Δευτέρας».

Τα νέα τμήματα που ιδρύονται είναι:

Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) – Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)

Το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών (ΕΚΠΑ) μετονομάζεται σε Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών.
Καταργείται το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Τα τμήματα που είχαν καταργηθεί και επανέρχονται είναι:

Στο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών προστίθεται το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

Στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών τα τμήματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας και Θράκης), Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (ΤΕΙ Θεσσαλίας), Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας).

Στο πεδίο Υγείας και Ζωής προστίθενται τα Τμήματα Οπτικής και Οπτομετρίας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Λογοθεραπείας (ΤΕΙ Πελοποννήσου).

Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής προστίθενται τα Τμήματα: Εμπορίας και Διαφήμισης (ΤΕΙ Αθήνας), Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Διεθνούς Εμπορίου (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

Δες εδώ αναλυτικές οδηγίες για το μηχανογραφικό 2017! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;