Βάσεις 2017: 4ο επιστημονικό πεδίο - Δείτε αναλυτικά όλες τις εκτιμήσεις!
Αυτές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017 στο 4ο επιστημονικό πεδίο που αφορά τις επιστήμες εκπαίδευσης. Δείτε αναλυτικά με συνεχή ενημέρωση!

Οι Πανελλήνιες 2017 ολοκληρώθηκαν στις 19/6 και τώρα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του και φυσικά τις βάσεις 2017.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Εκπαίδευσης): Μικρή πτώση 

Το 4ο Επιστημονικό Πεδίο κοινό για όλες τις ομάδες. Για να το επιλέξει κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί και σε ένα 5ο μάθημα Γενικής Παιδείας που είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ή η Ιστορία.

Ωστόσο, σαν πεδίο έχει χαμηλή ζήτηση και αυτό δικαιολογείται από την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο σε σχέση με τους καθηγητές και τους δασκάλους.

Επειδή όμως η πρόσβαση στα Παιδαγωγικά Τμήματα γίνεται και από όλα τα άλλα Επιστημονικά Πεδία, ο μεγαλύτερος αριθμός εισαχθέντων αναμένεται να είναι από το 1ο Πεδίο και για τους υποψηφίους που εξετάστηκαν υποχρεωτικά σε ένα 5ο μάθημα που είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας.

Τα θέματα στο μάθημα αυτό που εξετάστηκε χθες ήταν απλά, ευκολότερα των περσινών, δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη κριτική ικανότητα, εκτός από το θέμα Δ3, και οι μαθητές θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν βαθμολογίες μέχρι 15 με βάση το 20 σχετικά εύκολα.

Οι υποψήφιοι των Θετικών και Οικονομικών Σπουδών θα έπρεπε να εξεταστούν ως 5ο μάθημα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, που όμως, ως γνωστόν, οι υποψήφιοι αυτοί την αποφεύγουν.

Τα θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, που εξετάστηκε επίσης χθες, κάλυπταν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης από τον 19ο έως και τον 20ό αιώνα. Τα ερωτήματα της Α’ Ομάδας ήταν σαφή και τα αντίστοιχα της Β’ συνοδεύονταν από παραθέματα με πολλές ιστορικές πληροφορίες, γεγονός βοηθητικό για τους υποψηφίους.

Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε ότι πολλοί υποψήφιοι εξετάστηκαν στο 5ο μάθημα που απαιτείται χωρίς απολύτως καμία προετοιμασία, ελπίζοντας ότι οι βάσεις 2017 θα κατρακυλήσουν λόγω μειωμένης ζήτησης, και έγραψαν χωρίς βαθμολογική απαίτηση στο μάθημα αυτό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;