Βάσεις 2017: 5ο επιστημονικό πεδίο - Δείτε αναλυτικά όλες τις εκτιμήσεις!
Αυτές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017 στο 5ο επιστημονικό πεδίο που αφορά τις επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής. Δείτε αναλυτικά με συνεχή ενημέρωση!

Οι Πανελλήνιες 2017 ολοκληρώθηκαν στις 19/6 και τώρα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα του και φυσικά τις βάσεις 2017.

5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής): Μεγάλη πτώση

Στα Μαθηματικά Προσανατολισμού τα θέματα ήταν απαιτητικά και δυσκολότερα από τα περσινά. Απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης προηγούμενων ετών και ειδικότερα της τριγωνομετρίας από τη Β’ Λυκείου.

Χρειάζονταν πολλοί υπολογισμοί και απαιτούνταν πολύς χρόνος για τη λύση.

Eξάλλου, σύμφωνα με τη Μαθηματική Εταιρεία, με τα θέματα καλυπτόταν μεγάλο μέρος της ύλης, όχι όμως στο απαραίτητο εύρος της. Αρκετά ερωτήματα ήταν επικεντρωμένα σε συγκεκριμένο κεφάλαιο.Ο διατιθέμενος χρόνος δεν επαρκούσε για την πλήρη και επιτυχή διαπραγμάτευση των θεμάτων, παρότι σε κάποια ερωτήματα η διάρθρωση των ερωτημάτων δεν είχε την απαιτούμενη κλιμάκωση στο θέμα. Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης τους.

Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.
Τα θέματα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές και σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά. Κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης και η διατύπωσή τους ήταν σαφής. Τα μαθήματα «αυξημένης βαρύτητας» είναι τα Μαθηματικά Προσανατολισμού και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι οι προσφερόμενες θέσεις για τις Οικονομικές Σχολές και τις Σχολές Πληροφορικής, που πολλές περιλαμβάνονται και στο 2ο Πεδίο, είναι λιγότερες.

Οι βάσεις 2017 θα κινηθούν πτωτικά στην πλειοψηφία των σχολών, με μεγαλύτερη πτώση στις σχολές της περιφέρειας και σε όλες τις υψηλόβαθμες. Σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης η πτώση μπορεί να προσεγγίσει ή ακόμα να ξεπεράσει τα 1.500 μόρια.

Οι πτώσεις θα είναι πολύ εντονότερες στην κορυφή, πολύ αισθητές στις σχολές μεσαίας ζήτησης και μικρότερες στις σχολές που απαιτούν χαμηλές βαθμολογίες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
83'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
79'
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;