Μπλέ Φάλαινα Δοκιμασίες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Από neolaia.gr Team 19 Μαΐου 2017

Η "Μπλέ Φάλαινα" έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Πρόκειται για φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες στους συμμετέχοντες που δέχονται να λάβουν μέρος στις δοκιμασίες.

Η πρόκληση συγκροτείται από 50 δοκιμασίες τις οποίες οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια κ.ά..

Τα δεδομένα αναφέρουν πως η «Μπλε Φάλαινα» έχει προκαλέσει περίπου 130 αυτοκτονίες ατόμων που προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας την τελική δοκιμασία.

Η πρόκληση συγκροτείται από 50 δοκιμασίες τις οποίες οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν. Αρχικά τους ζητάται να ζωγραφίσουν μια φάλαινα στο χέρι τους με ένα μαχαίρι, να ξυπνήσουν αργά τη νύχτα, να παρακολουθούν ταινίες τρόμου για 24 ώρες και άλλα.

Στο τέλος, υπάρχει η «δοκιμασία του πνιγμού» και η «δοκιμασία της μπλε φάλαινας».

Στην πρώτη, το θύμα πρέπει να δέσει μια θηλιά στο λαιμό του και να κινηματογραφήσει τον εαυτό του, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού και στην δεύτερη θα πρέπει με ένα μεγάλο μαχαίρι να χαράξει μία φάλαινα πάνω στο χέρι του.

Πολλές χώρες, όπως η Ισπανία και η Βρετανία, έχουν θρηνήσει θύματα ενώ οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την πρόληψη του φαινομένο

Ο εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ένας 21χρονος Ρώσος, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή της χώρας του. Οι αρμόδιες Αρχές άλλων χωρών έχουν προειδοποιήσει ήδη γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα ΜΜΕ του εξωτερικού, που αναφέρουν ότι το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί πιθανόν ως αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.
Στην Ελλάδα έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής τρια περιστατικά, παρότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει επισημάνει εδώ και καιρό την ανάγκη για άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις.