Τι λέει το χρώμα των ματιών σου για την υγεία σου;
Το χρώμα των ματιών αποκαλύπτει περισσότερα πράγματα από ότι νομίζεις για την κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός σου!

Ήξερες πως τα μάτια μπορούν να δείξουν εάν κάποιος πάσχει από διαβήτη, αρτηριακή πίεση ή ακόμη και αν έχει όγκο στο κεφάλι.

Για να είμαστε, όμως, ακριβείς, ένας γιατρός μπορεί να δει στα μάτια του ασθενούς μόνο τις ενδείξεις για κάποια ασθένεια. Το χρώμα των ματιών αυτό καθεαυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό για την υγεία μας, απλώς μπορεί να αποτελέσει απλά τρόπος κατηγοριοποίηση ασθενειών που μπορεί να προκύψουν.

Για να δούμε μερικές από αυτές τις κατηγοριοποιήσεις:

Φωτεινά μάτια

Τα άτομα με πράσινα, γαλανά ή γκρι μάτια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος στο μέλλον από εκείνους με τα σκούρα μάτια. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως όσοι έχουν σκούρα μάτια δεν χρειάζονται αντηλιακό και συνεχή προσοχή. Ακόμη, τα άτομα με ανοιχτά μάτια έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια από τις πιο κοινές αιτίες απώλειας της όρασης.

Σκούρα μάτια

Τα άτομα με καστανά ή χρυσοκαφέ μάτι, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό να αναπτύξουν καταρράκτη κάποια στιγμή στην ζωή τους. Ακόμη, έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν λεύκη, μια κατάσταση στην οποία κάποια από τα κύτταρα μελανίνης παύουν να λειτουργούν σωστά και αφήνουν μπαλώματα χωρίς χρωστικές στο δέρμα. Ωστόσο, όσοι έχουν σκούρα μάτια έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος και εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Αλλαγή στο χρώμα του ματιού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια αλλαγή στο χρώμα του ματιού μπορεί να είναι σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Εάν,ας πούμε, το μάτι σου κοκκινίζει ξαφνικά, αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάποιος ερεθισμός, λοίμωξη ή αλλεργία που δεν έχεις εντοπίσει ακόμη. Αν, όμως, το λευκό του ματιού κιτρινίσει, έχουμε ένα κλασικό σημάδι ίκτερου που σημαίνει ότι πρέπει να σε δει γιατρός άμεσα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;