5+1 συμβουλές για να χάσεις βάρος χωρίς να
Το κλειδί για ένα σωστό αδυνάτισμα -χωρίς περιττές ταλαιπωρίες- κρύβεται στην καθημερινή άσκηση και στην πρόσληψη των κατάλληλων τροφών για τον οργανισμό μας!

tumblr_inline_nhuh608HkY1siru07

Το κλειδί για ένα σωστό αδυνάτισμα -χωρίς περιττές ταλαιπωρίες- κρύβεται στην καθημερινή άσκηση και στην πρόσληψη των κατάλληλων τροφών για τον οργανισμό μας!

Συγκεκριμένα, οι τροφές που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία μας γεμίζουν με την ενέργεια που χρειαζόμαστε, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την αίσθηση της πείνας που έχουμε.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την παχυσαρκία αποκαλούν αυτή την προσέγγιση «υψηλής ενεργειακής ροής». Αν θέλει κανείς να “κάψει” αρκετά, πρέπει να καταναλώνει την σωστή ποιότητα ποιοτικών θερμίδων.

Ολόκληρες τροφές

Ολόκληρες ονομάζονται οι τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Τέτοιου είδους τροφές καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι μας και να μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτασμένοι. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου και σταθεροποιούν το σάκχαρο του αίματος. Τα τρόφιμα που έχουν πολλές φυτικές ίνες έχουν επίσης προβιοτικά, εκείνα τα καλά βακτήρια που ωφελούν την υγεία του εντέρου σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρία φλιτζάνια λαχανικά και τρία φρούτα καθημερινά.

Καλά βακτήρια

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 έδειξε ότι ορισμένα βακτήρια σχετίζονται με την παχυσαρκία, καθώς επηρεάζουν την ποσότητα της ενέργειας που προέρχεται από τα τρόφιμα και στέλνουν σήματα που παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο βακτήριο που ονομάζεται bifidobacteria και το οποίο βοηθά στην απώλεια βάρους μειώνοντας τα συμπτώματα που αφορούν την παχυσαρκία. Δοκίμασε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε καλά βακτήρια σε καθημερινή βάση. Τέτοιες τροφές είναι, για παράδειγμα, το κεφίρ, το γιαούρτι και το τυρί.

Τροφές που καίνε θερμίδες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές, μπορεί να συμβάλλει στην καύση θερμίδων, μειώνοντας την όρεξη και το βάρος. Επιπλέονμ, το πράσινο τσάι το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες βοηθά στην καύση θερμίδων και μειώνει τα επίπεδα της πείνας.

tumblr_lj1rg0ha2n1qgeygd

Μείωσε τις μερίδες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cornell έδειξε ότι το 92% των ανθρώπων αδειάζει το πιάτο του. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι απαραίτητα κακό για όσους τρώνε κάτι light αλλά για όσους τρώνε ανθυγιεινά τρόφιμα όπως φαστ φουντ, μπισκότα, σοκολάτες κτλ.

Δεν είναι απαραίτητο να κόψεις τις αγαπημένες σου “αμαρτίες” εντελώς, απλά μπορείς να καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα.

Προπονήσου

Άρχισε τρέξιμο αλλά δοκίμασε και νέες ασκήσεις στην γυμναστική. Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται νέοι, αγύμναστοι μύες οδηγώντας στην καύση λίπους.

woman fitness

Άλλαξε συνήθειες

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινή σου ζωή για να κινείσαι περισσότερο, π.χ. πήγαινε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπάτα κάπου αν δεν θες να πάρεις αμάξι,κτλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;