Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αποτελέσματα: Δείτε τα εδώ!
Τα αποτελέσματα για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ανακοινώθηκαν σήμερα 6/9!

kpg1_2

Τα αποτελέσματα για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ανακοινώθηκαν σήμερα 6/9!

Ευχόμαστε τα αποτελέσματα να ήταν όπως τα περιμένατε και αν όχι δεν πειράζει!

Δείτε εδώ: Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αποτελέσματα

Όπως σημειώνει η σελίδα για το κρατικο πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας  ο υποψήφιος για την είσοδό του στα αποτελέσματα θα πρέπει να συμπληρώσει τα ακόλουθα:

Κωδικός Εξετάσεων: τον 7-ψήφιο Κωδικό Εξετάσεων

Αρχικά Ονομαστικά: τα αρχικά του Επιθέτου του, του Ονόματός του, του Ονόματος του Πατέρα του και του Ονόματος της Μητέρας του.

Τι είναι το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας;
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας γλώσσας – δηλαδή της ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να χρησιμοποιεί μια ξένη γλώσσα σε διάφορες κοινωνικές περιστάσεις, εντός ή εκτός του χώρου εργασίας ή των σπουδών του.
Στις εξετάσεις έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος έλληνες, ομογενείς, πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. και αλλοδαποί που ζουν, εκπαιδεύονται και εργάζονται στην Ελλάδα ή εκτός αυτής: στην ουσία, οι πάντες. Ωστόσο, για την επιτυχία στις εξετάσεις, χρειάζεται να έχουν βασική γνώση της ελληνικής, αφού ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης (από την ελληνική στην ξένη γλώσσα).
Για τη χορήγηση του ΚΠΓ, δηλαδή του εγγράφου ‐ τεκμηρίου που πιστοποιεί την ικανότητα χρήσης της ξένης γλώσσας, το Υπουργείο Παιδείας διενεργεί εξετάσεις δύο φορές το χρόνο: κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο, από το 2003 έως σήμερα.
Στην παρούσα χρονική στιγμή πιστοποιούνται τα ακόλουθα επίπεδα :
1. Επίπεδο Α1 «Στοιχειώδης γνώση της ξένης γλώσσας»
2. Επίπεδο Α2 «Βασική γνώση της ξένης γλώσσας»
3. Επίπεδο Β1 «Μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας »
4. Επίπεδο Β2 «Καλή γνώση της ξένης γλώσσας »
5. Επίπεδο Γ1 «Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας »

ενώ οι γλώσσες που εξετάζονται είναι :
Αγγλική γλώσσα
Γαλλική γλώσσα
Γερμανική γλώσσα
Ιταλική γλώσσα
Ισπανική γλώσσα και
Τουρκική γλώσσα

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθεις (ΚΠγ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης γλώσσας, δηλαδή εξετάζει το βαθμό ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να κατανοεί και να παράγει γραπτό και προφορικό λόγο της γλώσσας αυτής.
Στις εξετάσεις έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος Έλληνες πολίτες ή ομογενείς, πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί που έχουν νομίμως τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις για το ΚΠγ ελέγχουν και αξιολογούν τη γνώση διαφόρων ξένων γλωσσών κυρίως από Έλληνες χρήστες. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουν υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες χρήσης της γλώσσας και ελέγχουν επικοινωνιακές ικανότητες διαμεσολάβησης από την ελληνική στην ξένη γλώσσα, σε αντίθεση με άλλα συστήματα αξιολόγησης, τα οποία σχεδιάζουν τις εξετάσεις τους σε μία μόνο ξένη γλώσσα, ανεξάρτητα από τους χρήστες και το περιβάλλον χρήσης της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;