Τέσσερις ταινίες για την απιστία
Τέσσερις ιστορίες μοιχείας που άλλοτε αποτυπώνονται με απαράμιλλη κομψότητα και άλλοτε με ωμότητα και κυνισμό.

44f8d5011a0db84d64e7528b196cfc97

Ας δούμε τέσσερις ιστορίες μοιχείας που αποτυπώνονται στη μεγάλη οθόνη είτε με απαράμιλλη κομψότητα είτε με ωμότητα και κυνισμό. Τέσσερις ταινίες για την απιστία!

 

In the Mood for Love (Ερωτική επιθυμία) 

Μία από τις πιο ευαίσθητες, ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών 

Στο Χονγκ Κονγκ του 1962, ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε νέο διαμέρισμα και γνωρίζει την όμορφη γειτόνισσα Λι-Ζεν, που είναι επίσης παντρεμένη. Γίνονται φίλοι, συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θέλουν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλά νιώθουν ότι δεν είναι ηθικά σωστό.

Ο σκηνοθέτης προσπάθησε να αποτυπώσι μέσα από την ταινία του όχι απλά μια ρομαντική και ιδιαίτερη ιστορία αλλά τη νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού.

The Painted Veil (Βαμμένο Πέπλο)

Μια απλή αλλά ανθρώπινη ιστορία που βασίζεται σε βιβλίο του Σόμερσετ Σομ. 

Στην Αγγλία του 1920 η αριστοκρατικής καταγωγής Κίτι παντρεύεται ένα γιατρό και μετακομίζουν μαζί στην Κίνα. Σύντομα εκείνος ανακαλύπτει ότι τον απατά και, για να την εκδικηθεί, την παίρνει μαζί του σε ένα απομονωμένο χωριό όπου έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας.

Φοβερές ερμηνείες, εκπληκτικά τοπία. Σίγουρα θα σας συγκινήσει.

match-point-2005-14-g

Match Point 

Η απιστία είναι μόνο η αφορμή για να ειπωθούν οι μεγαλύτερες αλήθειες για τη ζωή, τη κοινωνία και τα ανθρώπινα πάθη. 

Ο Κρις, καθηγητής τένις με αριβιστικές προθέσεις, παντρεύεται την αδελφή ενός λονδρέζου αριστοκράτη, παρότι έχει κρυφό ερωτικό δεσμό με την αρραβωνιαστικιά του τελευταίου. Όταν η ερωμένη του μένει έγκυος, ο Κρις μπαίνει στο δίλημμα αν θα πρέπει για χάρη της να θυσιάσει την κοινωνική του άνοδο.

Μια από τις καλύτερες ταινίες του Γούντι Άλεν όπου είναι εμφανής η επιρροή του τόσο από την αρχαιοελληνική τραγωδία όσο και από τον μεγάλο Μπέργκμαν λόγω του τρόπου που σκιαγραφεί τη ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών και συνθέτει τη τραγικότητα τους.

Closer (Εξ’ επαφής) 

Το θέμα της απιστίας με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο. 

Ο Νταν, άσημος δημοσιογράφος, αν και συζεί με την Άλις, πρώην στριπτιζέζ, πολιορκεί ερωτικά την Άννα, μια  φωτογράφο, η οποία είναι παντρεμένη με τον συνομήλικό της Λάρι, έναν γιατρό με macho αντιλήψεις για το γυναικείο φύλο και καθόλου αδιάφορο ως προς τα κάλλη της Άλις.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο οδυνηρό από “την αλήθεια” στις ερωτικές σχέσεις.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;