5 πράγματα που «σκοτώνουν» τις ερωτικές σχέσεις στις μέρες μας!
Οι ερωτικές σχέσεις, χτίζονται με αγάπη, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Ωστόσο, για να διαρκέσουν στον χρόνο χρειάζονται υπομονή, επιμονή και κατανόηση.

sxeseis dead

Γράφει η Μαρία Μπινιχάκη

Οι ερωτικές σχέσεις, χτίζονται με αγάπη, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Ωστόσο, για να διαρκέσουν στον χρόνο χρειάζονται υπομονή, επιμονή και κατανόηση.

Όσο περνάνε τα χρόνια, οι ερωτικές σχέσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες και επιβαρύνονται ευκολότερα με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διαρκούν πολύ και να «σκοτώνονται»
από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες που αφήνουμε να τις επηρεάσουν. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα 5 πράγματα που «σκοτώνουν» τις σχέσεις στις μέρες μας και πρέπει να τα αποφύγεις:

1. Τα ψέματα

Βασικό κομμάτι μιας σχέσης είναι η ειλικρίνεια. Όταν δύο άνθρωποι είναι μαζί χωρίς είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, σίγουρα αυτή η σχέση δε θα αντέξει για πολύ. Με το ψέμα, η εμπιστοσύνη του ζευγαριού αρχίζει να γκρεμίζεται και το μόνο σίγουρο είναι πως δύσκολα θα μπορέσει να ξαναχτιστεί. Προτίμησε να λες να στο άλλο σου μισό την αλήθεια. Θα την εκτιμήσει περισσότερο, όσο σκληρή και να είναι.

2. Η ρουτίνα

Η καθημερινότητα είναι σκληρή. Έχει πολλές δυσκολίες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και καμιά φορά κάνουμε το λάθος και τα μεταφέρουμε στη σχέση μας. Η ρουτίνα είναι το «δηλητήριο» σε μία σχέση, διότι την επιβαρύνει και την κάνει να φαίνεται βουνό. Όταν συμβαίνει αυτό, η χαρά που μπορεί να σου προσφέρει η συναναστροφή με τον άνθρωπό σου χάνεται. Προσπάθησε να κρατήσεις τα προβλήματα της μέρας μακρυά από από την ερωτική σου σχέση, όσο δύσκολο κι αν είναι, και θα δεις πόσο καλό θα κάνει και στους δυο σας.

3. Η καχυποψία

Στις μέρες μας συναντάμε καθημερινά καχύποπτους και επιφυλακτικούς ανθρώπους, οι οποίοι για να προστατεύουν τον εαυτό τους για να μην πληγωθούν. Η καχυποψία προέρχεται από καταστάσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και μας κάνουν ακόμα και σήμερα να σκεφτόμαστε καχύποπτα για τον άνθρωπο που είμαστε ερωτευμένοι. Φυσικά η καχυποψία, είναι «αγκάθι» στην ερωτική σχέση, γιατί κάνει τους ανθρώπους που είναι μαζί να έχουν άμυνα και να μην ανοίγονται. Κάτι τέτοιο «σκοτώνει» μια σχέση πριν καλά καλά αρχίσει… Για να επιλέξεις να είσαι μαζί με έναν άνθρωπο, σημαίνει ότι για σένα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, οπότε το να είσαι καχύποπτος κάθε άλλο παρά καλό κάνει στην σχέση σου.

4. Η κριτική

Δυστυχώς, οι άνθρωποι καθημερινά ασκούν και δέχονται κριτική. Τι γίνεται όμως όταν η κριτική αρχίζει να μπαίνει στη ερωτική σου σχέση; Το να σου επισημάνει ο άνθρωπός σου κάποια πράγματα επειδή θέλει το καλό σου, δεν είναι κακό. Όταν όμως ξεφεύγει από τα όρια της επισήμανσης και περνάει στην κριτική, είναι κάτι άσχημο και επώδυνο με αποτέλεσμα να σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος που ασκεί κριτική, συνήθως το κάνει για να καλύψει τις δικές του ανασφάλειες και για κάνει τον άλλο να νιώθει κατώτερός του. Τα ζευγάρια αυτά δύσκολα επιβιώνουν μαζί.

5. Το να θεωρείς τον/την σύντροφό σου δεδομένο/η

Κανένας άνθρωπος δεν είναι δεδομένος. Το να θεωρείς τον/την σύντροφό σου δεδομένο/η, είναι το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις. Όταν παύεις να παλεύεις και να διεκδικείς εκείνο/η που αγαπάς, χάνεται η μαγεία και η σχέση παίρνει την κάτω βόλτα. Κανένας άνθρωπος δεν μένει για πάντα, όταν δεν του δείχνεις ότι τον αγαπάς και τον χρειάζεσαι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;