Τα πιο δημιουργικά DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Τα Χριστούγεννα είναι «προ των πυλών» και αυτές τις μέρες είναι λογικό να επικρατεί ένας «πυρετός» προετοιμασιών στο σπίτι σου, τόσο από πλευράς στολισμού,

xmas fav

Τα Χριστούγεννα έρχονται και εσύ ψάχνεις τις πιο έξυπνες και δημιουργικές ιδέες για να εντυπωσιάσεις μικρούς και μεγάλους;

Συγκεντρώσαμε 10 πρωτότυπες δημιουργίες, για όλα τα μέρη του σπιτιού και σου τις παρουσιάζουμε:

1.Τοποθέτησε πολύχρωμες Χριστουγγενιάτικες μπάλες, γιρλάντες, και Χριστουγεννιάτικα στολίδια πάσης φύσεως μέσα σε διάφανες γυάλες ώστε να δώσεις μια άκρως παιχνιδιάρικη πνοή στο χώρο σου.

c7127bd55b551a983530001384cc6db9

  1. Κρέμασε Χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά μπαστουνάκια-καραμέλες χρησιμοποιώντας κορδέλες σε σημεία του χώρου σου τα οποία είναι άδεια από οποιοδήποτε άλλο Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

xmas

3. Μπορείς να αξιοποιήσεις διάφανα αποθηκευτικά βαζάκια κουζίνας, γεμίζοντάς τα πολύχρωμες καραμέλες ή σοκολατάκια της επιλογής σου, στολίζοντάς τα απλώς με κάποιο φιόγκο που μπορείς να φτιάξεις με κάποια χρωματιστή κορδέλα, που να ταιρίαζει χρωματικά με τον υπόλοιπο Christmas στολισμό του χώρου σου

.xmas2

4.Μπορείς να αξιοποιήσεις άδεια μπουκάλια από ποτά, που μπορεί να έχεις ήδη, τροποποιώντας τα, βάφοντάς τα και διακοσμώντας τα σε Χριστουγεννιάτικο concept. Για παράδειγμα, σε concept Άη Βασίλη, μπορείς να τα βάψεις κόκκινα και να τα στολίσεις με στοιχεία που να προσομοιάζουν στη στολή του Άη Βασίλη π.χ. κουδουνάκια, μαύρα κουμπιά κτλ. Εναλλακτικά σε White Christmas concept μπορείς να τα βάψεις (ακόμη και με spray) σε λευκό χρώμα, κι όσο είναι ακόμη η μπογιά νωπή να ρίξεις και χρυσόσκονη/ασημόσκονη στην επιφάνειά τους, και όταν στεγνώσουν να τα στολίσεις ως βάζα στο χώρο σου, γεμίζοντάς είτε με έτοιμα Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και διακοσμητικά λουλούδια, είτε με κλαδιά που μπορείς να μαζέψεις μόνη σου και να τα στολίσεις αυτούσια, ή και να τα βάψεις ακόμη κι αυτά ακριβώς στο ίδιο concept

.JOY

5.Μια ακόμη, πολύ εύκολη κι έξυπνη ιδέα είναι να αξιοποιήσεις τα κρυστάλλινα κολωνάτα ποτήρια σου σε μια διπλή πρωτότυπη διακοσμητική χρήση, όπως ακριβώς απεικονίζεται στην παρακάτω photo. Να τα γυρίσεις δηλαδή ανάποδα και στην εσωτερική τους επιφάνεια να τοποθετήσεις Χριστουγεννιάτικες μπάλες, ενώ στην βάση τους να βάλεις μικρά κεράκια ή ρεσό, τα οποία μπορείς να ανάψεις για να προσδώσεις ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα σε κάποιες γωνιές του χώρου σου.

Καταγραφή

 

6. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιές κουτάλες μαγειρικής, βάφοντάς τες και ζωγραφίζοντάς τες ώστε να μοιάζουν με Άγιο Βασίλη, με χιονάνθρωπο ή με τάρανδο, όπως φαίνεται παρακάτω.

Καταγραφή

7. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα στολίδια για το δέντρο αξιοποιώντας παλιές λάμπες, αρκεί να χρησιμοποιήσεις απλά υλικά όπως χρυσόσκονη, σχοινί, glitter, κλαδάκια που μπορείς να μαζέψεις μόνη σου, κόλλα και κυρίως τη φαντασία σου ώστε να το τελικό σου αποτέλεσμα να μοιάζει με χιονανθρωπάκια.

Καταγραφή

8. Φτιάξε τα καλύτερα και πιο φυσικά αρωματικά χώρου με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, χρησιμοποιώντας πορτοκάλια και γαρύφαλλα. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Χαράζεις τα πορτοκάλια ώστε να δημιουργήσεις πάνω τους διάφορα γεωμετρικά σχέδια, προκειμένου να υπάρχει μια φυσική διχρωμία μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής επιφάνειας, στερεώνεις όσο περισσότερα γαρύφαλλα επιθυμείς πάνω τους, και στο τέλος τα τοποθετείς σε μια πιατέλα, την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις με κουκουνάρια, κάστανα, καρύδια ολόκληρα με το τσόφλι και μερικά ρεσό. Έτσι θα έχεις την πιο εντυπωσιακή αρωματική σύνθεση για να διακοσμήσεις το τραπέζι σου που θα την έχεις φτιάξει μάλιστα με τα χεράκια σου!

xmas3

9. Μια τέλεια πρόταση για να ξετραλάνεις τα αδέρφια/ανίψια είναι να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο από έως την 31η  Δεκεμβρίου όπου στην κάθε μέρα θα έχεις φροντίσει να βρίσκει ένα μικρό-δωράκι παιχνιδάκι, ένα στολίδι, ή κάποιο γλύκισμα. Αυτό το αυτοσχέδιο ημερολόγιο θα είναι στην πραγματικότητα μια κατασκευή την οποία μπορείς να φτιάξεις είτε με μικρά κουτάκια, είτε με σακουλάκια αμπαλαρισμένα, ή και με βαζάκια, αρκεί όλα να είναι αριθμημένα με την αντίστοιχη ημέρα του μήνα.

  1. Φτιάξε τα δικά σου Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά χώρου χρησιμοποιώντας κλαδιά ή άλλα μικρά διακοσμητικά στολίδια τα οποία θα τοποθετήσεις μέσα σε γυάλινα διάφανα βάζα και θα προσθέσεις χιονάκι-αφρολέξ και απιονισμένο νερό με γλυκερίνη ώστε να έχεις ως αποτέλεσμα μια κατασκευή που θα μοιάζει με τις χιονόμπαλες που μπορείς να βρεις έτοιμες.

xmas 3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;