ΑΜΛΕΤ στο 26ο Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων!
“Hamlet That Punk” ένας «απροσάρμοστος» ήρωας που αντιπαλεύει με απύθμενο σθένος να κρατήσει τις «αιρετικές» αξίες του σε μια περίοδο βαθιάς κοινωνικής παρακμής.

 

afisa (2)

“Hamlet  That  Punk” ένας «απροσάρμοστος» ήρωας που αντιπαλεύει με απύθμενο σθένος να κρατήσει τις «αιρετικές» αξίες του σε μια περίοδο βαθειάς κοινωνικής παρακμής.

Ένας Άμλετ… Πανκ, σε σκηνοθεσία της Μαίρης Μαραγκουδάκη, παρουσιάζεται στο Θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων το βράδυ της Δευτέρας 14/09/2015.

Ένας Άμλετ που αντιπαλεύει με απύθμενο σθένος να κρατήσει τις «αιρετικές» αξίες του σε μια περίοδο βαθειάς κοινωνικής παρακμής όπου ο ατομικός ξεπεσμός και η πολιτική διαφθορά στα ανώτερα επίπεδα εξουσίας βρίσκονται «χτυπούν κόκκινα»!  Ένας Άμλετ που αναμετράται με τις αντοχές του, κρατώντας απολύτως καθαρή τη σκέψη του, πιστή στις ιδέες του για κοινωνική δικαιοσύνη, για δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή και την απελευθέρωση από τα δεσμά του δουλικού προτύπου επιβίωσης του αδυνάτου που κυριαρχεί στην εποχή του.

Ο «θρασύς» στα μάτια του περίγυρού του και στοχοπροσηλωμένος στον προσωπικό και συνάμα κοινωνικό του αγώνα  κεντρικός σαιξπηρικός ήρωας που ενσαρκώνεται από τον Νικόλα Πιπερά, σε συνθήκες ανάλογες με αυτές που βιώνουμε στο τοπικό και διεθνές σήμερα του διαρκούς περαιτέρω βυθίσματος στην παγκόσμια παρακμή μας, δίνει το μήνυμα της αέναης συμβολής στην ελευθερία του ανθρώπου από τα κάθε είδους υλικά και πνευματικά δεσμά του, χωρίς προσμέτρηση προσωπικού κόστους. Από τα βάθη των αιώνων, εξυμνεί τη θυσία της εύρωστης πριγκιπικής του πορείας ενός πονεμένου διαδόχου από τον σκοτεινό χαμό του πατέρα του για την αποκατάσταση του δικαίου στην οικογένεια και την κοινωνία του και ταυτόχρονα τη σωτηρία των συνανθρώπων του.  

Ο Σαίξπηρ το 1599-1600 γράφοντας τον Άμλετ ίσως και να δημιούργησε τον πρώτο «απροσάρμοστο» ήρωα της παγκόσμιας δραματουργίας ή τουλάχιστον τον πιο διάσημο.  

Στα τέλη του 1960 στην Αγγλία, όπου και γράφτηκε ο Άμλετ, ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, απογοητευμένη από την υποκρισία και την έλλειψη ουσίας , μεταξύ άλλων, δημιουργεί το κίνημα των Punk. Οι punk όπως και ο Άμλετ είναι οργισμένοι, αηδιασμένοι, χλευαστικοί, ανατρεπτικοί και στα μάτια πολλών επικίνδυνοι.

Στις μέρες μας που από τις σπαρασσόμενες κοινωνίες αναζητούνται πολλοί μικροί «απροσάρμοστοι» ήρωες, πολλοί μικροί Άμλετ, για την κοινωνική ανατροπή, οπωσδήποτε κάτι ξεχωριστό έχει να μεταφέρει μια ανατρεπτική ματιά πάνω σε ένα κλασσικό έργο, που σκοπεύει να αποδείξει πως ένα έργο είναι πραγματικά διαχρονικό, όταν μιλάει με γλώσσα του «τότε» για το «εδώ και τώρα».

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 9 μ.μ. ο Άμλετ παρουσιάζεται με μια Punk-Rock αισθητική στο θέατρο ΝΤΑΜΑΡΙ – Αλίκη Βουγιουκλάκη στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ του Δήμου Βριλησσίων.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό) – 5 ευρώ (μειωμένο)  

Προπώληση: Καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) 9 π.μ. – 3 μ.μ. στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (Πρώην ΤΥΠΕΤ), Π. Μπακογιάννη & Πλαταιών.

Πρόσβαση στο χώρο:

Οδικώς από Αττική Οδό – Λ. Πεντέλης – Β. Ηπείρου – Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25 (Πάρκινγκ εντός του χώρου του θεάτρου).

Με το metro μέσω του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί με τη λεωφορειακή γραμμή 447  Χαλάνδρι – Βριλήσσια και μέσω του σταθμού Χαλανδρίου .

Με τον Προαστιακό μέσω του σταθμού Πεντέλης κι από εκεί με τη λεωφορειακή γραμμή 451 για Πεντέλη.

Με τα λεωφορεία του Χαλανδρίου για Πεντέλη 450, 451, 460, 461 (http://www.oasa.gr/routes.php?id=p21).

*  Στην είσοδο του θεάτρου, σε συνεργασία με το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» και υπό την αιγίδα του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Βριλησσίων, θα συλλέγονται φάρμακα για να αποσταλούν στο μεγαλύτερο κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια Λέσβου, καθώς και γραφική ύλη για φτωχούς και άπορους μαθητές.

Ενδεικτική λίστα φαρμάκων/φαρμακευτικών ειδών:

Αντιβιοτικές κρέμες (Fucidin cr, fucidin oint, fucicort cr)

Αντιισταμινικά (Fenistil gel, xozal tab, xozal syr)

Παυσίπονα (Mesulid tab, voltaren tab)

Κολλύρια για επιπεφυκίτιδα (Tobradex col, fml col, septobore col),

Φάρμακα για διαβήτη (Glucophage 1000mg, diamicron MR 30)

Αποχρεμπτικά σιρόπια (παιδικά)

Panthenol cr, Xylocaine gel, Zantac tab, Depon syr, Κολπικά υπόθετα fluconazole

Επουλωτικές κρέμες Dactarin oral gel, Αποστειρωμένες γάζες, Σύριγγες 5ml και 10ml

Γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, Παιδικές κρέμες, Μπιμπερό, Πιπίλες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;