Βάσεις 2015: Οι επιδόσεις των υποψηφίων!

baseis

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2015 – Δείτε τα στο neolaia.gr!

 

Οι επιδόσεις των υποψηφίων ανά μάθημα θα επηρεάσουν όπως είναι προφανές τις βάσεις 2015

Χειρότερες επιδόσεις σημαίνει και πιο χαμηλές βάσεις. Πάμε να δούμε πως τα πήγαν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινή» οι επιδόσεις στα Μαθηματικά είναι ιδιαίτερα χαμηλές, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται το ποσοστό των γραπτών κάτω από τη βάση να προσεγγίσει τα επίπεδα του 2013, όταν το 78,04% των υποψηφίων τεχνολογικής κατεύθυνσης δεν ξεπέρασε το 10. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επιδόσεων κάτω από τη βάση σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και για τις επιδόσεις των υποψηφίων της θετικής κατεύθυνσης.

Στα Αρχαία, πρώτο μάθημα υψηλής βαρύτητας του πεδίου, παρουσιάζεται υπερσυγκέντρωση βαθμολογιών στην κλίμακα 10-15 αλλά όχι αύξηση των άριστων γραπτών. Επίσης, χειρότερη είναι η εικόνα των επιδόσεων στη Λογοτεχνία και τα Λατινικά, όχι όμως και στην Ιστορία που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Η υπερσυγκέντρωση των βαθμολογιών στις μεσαίες βαθμολογίες ισορροπεί τις ανοδικές τάσεις λόγω της μείωσης των θέσεων και εκτιμάται ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες περιζήτητες σχολές (π.χ. Νομικές) θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεν αποκλείεται βέβαια πτώση στις χαμηλόβαθμες περιφερειακές σχολές.

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2015 θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου. Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο στην ιστοσελίδα www.mine du.gov.gr και μετά τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να το υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και λήγουν την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Πιο αναλυτικά:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τουςαπό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

– θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

– στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).

– μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).
Α2. Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

Από τη Δευτέρα 15-6-2015 ως και την Τρίτη 7-7-2015, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
-
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
5'
30 - 21
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;