Υπάρχουν ψεύτες που λένε αλήθεια για τα ψέματά τους;

lies

Νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη στην Ολλανδία, δείχνει ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι ψεύτες μπορούν να είναι ειλικρινείς για τα ψέματά τους!

Στην μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν περισσότεροι από 500 φοιτητές, οι οποίοι ρωτήθηκαν πόσο συχνά λένε ψέματα. Το 41% δήλωσε πως δεν ψεύδεται ποτέ, ενώ το 51% δήλωσε πως λέει ψέματα από μία έως και πέντε φορές τη μέρα. Το υπόλοιπο 8% δήλωσε πως λέει ψέματα πάνω από πέντε φορές κάθε μέρα.

Ποσοστό μόλις 5% από όλους τους συμμετέχοντες ήταν υπεύθυνο για 40% από όλα τα ψέματα! Πως γνώριζαν όμως οι ερευνητές ποιοι λένε αλήθεια για τα ψέματά τους;

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να παίξουν ένα παιχνίδι με χρηματική ανταμοιβή. Κάθε ψέμα θα τους εξασφάλιζε επιπλέον χρήματα. Αυτό που δε γνώριζαν οι συμμετέχοντες όμως ήταν ότι η ερευνητική ομάδα ήταν σε θέση να εντοπίσει κάθε ζαβολιά.

Το παράξενο βέβαια ήταν ότι όσοι έλεγαν τα περισσότερα ψέματα ήταν αυτοί που παραδέχθηκαν ότι ψεύδονται. Η επιλεκτική ειλικρίνειά τους φανερώνει ότι αισθάνονται τύψεις και ενοχές για αυτό που κάνουν, ασχέτως αν το κάνουν συστηματικά!

Η παρούσα μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Human Communication Research”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;